Mesić: Blajburg je izmišljotina, pojedinci u Crkvi ne mogu prežaliti kapitulaciju NDH

Stjepan Mesic Yt Psc N1

Foto: Youtube/Printscreen/N1

Povodom najave da će u Sarajevu 16. maja biti održana misa za poginule u Blajburgu, poslednji predsednik Predsedništva Jugoslavije i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je daje iznenađen da se te mise održavaju, jer u Blajburgu nije bilo nikakvih žrtava.

„Blajburg je jedna izmišljotina, u Blajburgu je kapitulirala kvislinšta vojska, a 10-15 dana pre Blajburga kapitulirao je Treći rajh“, rekao je Mesić .

Dodao je da Katoličkoj crkvi konačno moraju da se kažu neke važne činjenice i upitao kome se to održava pomen.

- Neka objave fotografije ko je ubijen tamo, kazao je Mesić, podsećajući da su svi civili pušteni da se vrate svojim kućama. Prema njegovim rečima, pojedinci iz Crkve ne mogu da prežale što je kapitulirala Nezavisna država Hrvatska.

(Izvor: Radio Sarajevo/Danas)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Karl Bild, bivši premijer Švedske izazvao je lavinu reakcija, jer je na svom tviter profilu napisao omalovažavajuži post na račun Srba i borbe za očuvanje Kosova i Metohije.

Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić" nakon saslušanja u tužilaštvu koje je trajalo tri sata, rekao je da je sve papire, fotografije i dokaze koje je imao o političaru pedofilu predao tužilaštvu, dok je više javno tužilaštvo saopštilo je da se nije došlo do saznanja ko je navodni političar pedofil.

Vrh crnogorske policije doživeo je u petak u Trebinju neviđeni debakl pokušavajući da prikupi informacije o zdravstvenom stanju lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, koji je na kratko bio hospitalizovan u bolnici u ovom gradu!

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone