Glas Javnosti

Maskirani napadači pretukli direktora RTV Puls

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Direktora RTV Puls iz Šilova Nenada Milenkovića preslere su i napale četiri maskirane osobe ispred ulaza u zgradu opštine Kosovska Mitrovica, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije koje je osudilo taj napad i zatražilo da policija hitno utvrdi ko su napadači i nalogodavci, kao i motive napada.

Milenkoviću su oduzeli dokumentaciju koju je nameravao da preda na konkursu za javne nabavke, a UNS navodi da Milenković nije bio na novinarskom zadatku, kao i da je slučaj prijavljen policiji.

Napad na Milenkovića osudila je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju i zatražila je od nadležnih organa da najhitnije utvrde činjenice i okolnosti vezane za ovaj događaj, pronađu odgovorne i utvrde motive.

Kancelarija za KiM je u saopšstenju navela da je nedopustivo da bilo ko bude prebijan u severnom delu Kosovske Mitrovice i to u trenutku kada se čitav naš narod na Kosovu i Metohiji suočava sa opasnošću od virusa korona.

Ovakvi događaji, kažu, izazivaju nesigurnost kod građanima, a posebno zabrinjava to što se napad dogodio ispred zgrade organa lokalne samouprave i u toku dana.

"Nasilju bilo koje vrste nema mesta u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji i dodatnu zabrinutost izaziva to što je žrtva napada vlasnik medija koji je godinama dosledno učestvovao u borbi za unapređenje položaja srpskog naroda u južnoj pokrajini", saopštava Kancelarija za KiM.

RTV Puls iz Šilova, čiji je Milenković direktor, članica je "Mreže most" i kroz kablovski sistem pokriva celu teritoriju Kosova.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR