Glas Javnosti

МАРТ ИЗНАД ПРОСЕКА! Стигла прогноза за цео месец! После лепог старта СЛЕДИ ПРЕОКРЕТ! (ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА)

Vesti
Autor: Курир.рс

Prvi dani marta deluju kao da nam obećavaju sunčan i topao mesec.

Тако се према првим подацима чини да ће у овом месецу бити доста кишних дана, али како објашњавају у РХМЗ, то не значи да ће падавине бити обилне.

Очекује се да ће током већег дела марта бити услова за падавине, али укупна количина падавина неће бити велика.

Овако топло време можемо да очекујемо поново тек крајем месеца. Генерално, у марту ће температуре бити изнад вишегодишњег просека за ово доба године, али свакако неће бити топло као прва два дана у марту.

- Већ од уторка, у попдневним сатима, на северозападу, југозападу и западу очекује се наоблачење са кишом, а од вечери такво време ће бити и у остатку Србије. У току ноћи на високим планинама очекује се снег, а на северозападу земље се очекује удари ветра већи од 17 метара у секунди који потенцијално могу бити опасни. У средуће бити облачно и осетно хладније, местимично са кишом, на планинама са снегом. Највише падавина ће бити на југозападу, југу и југоистоку земље, а очекује се и падавине веће од 20 литара по метру квадратном за 12 сати, што се такође сматра потенцијално опасним јер може изазвати одроне и клизишта. Од четвртка се очекује разведравање и највише дневне температуре од седам до 11 степени - наводи РХМЗ.

Следеће недеље такође нас очекује нестабилно време, али нешто топлије.

- У наредном периоду очекује се местимично топло, углавном суво време за ово доба године. У нижим брдским пределима од 14. до 16. марта очекује се киша или локални пљускови, при чему се у јутру и вечери прогнозира појава краткотрајне суснежице или снега. Температуре ће бити у границама вишегодишњег просека.

У последњих десетак дана марта, У Београду се очекују интензивније падавине, а могући су и пљускови са грмљавином. У остатку Србије се очекују чешће падавине, али и нешто топлије време.

- До краја марта температуре ће бити изнад или у границама просечне вредности. у нижим брдским пределима од 24. до 30. марта очекује се киша или пљускови праћено грмљавином. Од 26. марта падавине ће бити интензивније - наводи РХМЗ.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR