Glas Javnosti

Манекенка сведочила о тровању вође шкаљарског клана

Vesti
Autor: Курир

Манекенка Маша, која је као невечана супруга вођи шкаљарског клана Јовану Вукотићу свакодневно доносила храну док је боравио у притвору у Београду, саслушана је јуче као сведок у истрази коју Више тужилаштво води против четворице осумњичених за планирање његове ликвидације

 

Манекенка сведочила о тровању вође шкаљарског клана
 
Манекенка Маша, која је као невечана супруга вођи шкаљарског клана Јовану Вукотићу свакодневно доносила храну док је боравио у притвору у Београду, саслушана је јуче као сведок у истрази коју Више тужилаштво води против четворице осумњичених за планирање његове ликвидације. Како су писали недији, управо је позната манекенка пријавила сумњиви „претрес“, који су обавила четворица мушкараца у полицијским униформама.

- Маша је потврдила да је доживела непријатност у децембру прошле године, кад су такси возило у ком је била зауставила четворица или петорица мушкараца, који су имали полицијске капе. Према њеним речима, претресли су кесе које је носила са собом, али је њој то било прилично необично, због чега је случај пријавила полицији.

За  планирање ликвидације Вукотића у Централном затвору сумњиче се Марко Дракула, који је одраније познат полицији због покушаја убиства, као и Маријан Димитријевски, звани Маки, Никола Јовановић, као и Немања Милутиновић, звани Афри. Истражитељи сумњају да им је план био да вођу „шкаљараца“ убију тако што ће му у храну ставити цијанид, отров без укуса, боје и мириса.  Лисице на руке четворици осумњичених стављене су у децембру. Истражитељи сумњају да су по нечијем налогу покушали да сипају смртоносни отров у ручак и да су је због тога пресрели, за коју су веровали да Вукотићу носи храну. Тог дана, међутим, она у кеси није имала ручак, већ личне ствари. Полиција их је пронашла и ухапсила,, у улицу у којој су наводно пресрели такси у ком је била Маша дошли су сивом „шкодом“, возилом које иначе користе и полицијски инспектори. Осумњичени су негирали да су супстанцу пронађену у шприцу намеравали да употребе за ликвидацију.

Јован Вукотић  у највећој тајности изручен је Црној Гори, која је за њим трагала због покушаја убиства. Он је 8. фебруара хеликоптером пребачен из Централног затвора у Подгорицу. - Вукотић је страховао да би, уколико би био пребачен копненим путем, могао да буде мета, и због тога је чак предлагао да сам плати трансфер авионом - подсетио је саговорник Курира. Вукотић је, пре изручења Црној Гори, у Београду одслужио казну од 15 месеци затвора због фалсификовања докумената.

Друга манекенка Дејана Живковић и Јован Вукотић, како се спекулисало, прекинули су љубавну везу док је он боравио у притвору. Претходно, она је као његова невенчана супруга редовно одлазила у посете и пратила судски поступак из публике.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR