Glas Javnosti

Malinari plaćaju berače skoro 100.000 mesečno, ali nema ko da radi

Vesti
Autor: Glas javnosti

Za mesec dana berbe maline ove sezone u Srbiji moguće je zaraditi čak i 90.000 dinara, uz obezbeđen smeštaj i ishranu, ali malinari koje uskoro očekuje berba žale se da se suočavaju sa deficitom radne snage.

Specijalizovane sajtove za oglašavanje, društvene mreže i lokalne nedeljnike ovih dana su preplavili oglasi u kojima malinari iz svih krajeva zapadne Srbije, naročito onih na nižim nadmorskim visinama gde će prvi plodovi maline stići već za desetak dana, traže berače. Uz obezbeđen smeštaj i tri obroka, beračima se nudi i dnevnica od 2.500 do 3.000 dinara, što bi za mesec dana rada u malinjaku donelo dobru platu do čak 90.000 dinara. Međutim, deo malinara koji je dao oglase tvrdi da i pored takvih uslova teško dolaze do radnika.

"Tražim berače koji znaju i hoće, a ne neradnike koji bi da se sunčaju u malinjaku" – jedan je od takvih oglasa koji je postao viralan na društvenim mrežama, a koji je objavio domaćin iz Pecke kod Osečine koji na svom imanju crveno zlato gaji na oko 80 ari i koji, upravo zbog svog oglasa, želi da ostane anoniman.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR