Курти сменио министра полиције због ширења панике

kurti1

ilustracija

Премијер Косова Аљбин Курти сменио је данас министра унутрашњих послова и јавне управе Агима Вељиуа због противљења премијеровим ставовима о увођењу ванредног стања на Косову и изазивања панике, оценама да се број заражених повећава из сата у сат.

Вељиу је у изјави за Клан Косова рекао да се „број заражених повећава сваког тренутка“ чиме је ширио панику међу грађанима, пошто ни Министарство здравља нити Национални институт јавног здравства нису изјавили да се број заражених повећава из часа у час.

„У овим тренуцима, када сва јавна управа чини максималне напоре да се минимизирају штете од корона вируса, руководиоци централних институција, укључујући ту и чланове владиног кабинета треба да демонстрирају одемереност како у одлукама тако и у изјавама“, саопштено је из кабинета премијера Куртија.

У саопштењу се такође констатује да је министар Вељиу у јавним наступима који нису били засновани на премијеровим изјавама на интерним састанцима, „показао недостатак вођства и отворено минимизирао рад владе чији је део“.

„У овим околностима сам принуђен да делујем и одлучио сам да сменим Вељиуа са функције министра унутрашњих послова и јавне управе. Ја сам упознао председника Демократског савеза Косова (ДСК) Ису Мустафу о одлуци коју сам донео и од њега затражио да ми што пре достави име новог министра“, наводи се у изјави премијера Куртија.

У међувремену, до избора новог министра све одлуке унутар министарства ће доносити заменик министра Ђељаљ Свечла, додаје се у саопштењу из кабинета косовског премијера.

Вељиу је први потпредседник Демократског савеза Косова и пре избора за министра био је градоначелник Подујева.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Најбогатији људи на свету су у понедељак изгубили 139 милијарди долара због забринутости на берзама да ће коронавирус потрести светску економију, саопштила је агенција „Блумберг”. Ово је највећи губитак за најбогатије становнике планете са листе ове агенције.

Да ли је из САД-а вирус стигао у Кину, у којој још увек није пронађен "нулти" пацијент?

Рочиште које је требало да се одржи од 18. до 22. маја одложено је за период од 7. до 11. септембра 2020

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета