Kurti: Od ponoći biće otvoreno šest prelaza za uvoz sirovina iz Srbije i BiH

kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je da će večeras u ponoć biti otvoreno šest prelaza za uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Večeras od 24 sata otvara se šest graničnih prelaza izmedju Kosova i Srbije, prelazi 1, 31, 3, 4, 5 i 6, za uvoz sirovina", rekao je Kurti.

Prethodno je Vlada Kosova sa 10 glasova za i dva uzdržana glasa usvojila odluku o oslobadjanju od tarife od sto odsto za uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Do 1. aprila Vlada će doneti odluku o uspostavljanju mera reciprociteta umesto takse od 100 odsto, kazao je on.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Према најновијим подацима, у Србији су су регистрована укупно 83 потврђена случаја Ковида-19. То је за 11 више него јуче. Данас ступају на снагу нове мере Владе поводом коронавируса. Од десет часова у свим урбаним срединама апсолутно је забрањен је излазак на улицу особама старијим од 65 година, а на селу особама старијим од 70 година. Од 20 часова до пет ујутру нико не може да буде на улици, сем

Како Косово Онлајн сазнаје, Демократски савез Косова Исе Мустафе одлучио је на вечерашњем састанку да напусти коалицију са Самоопредељењем.

Комерцијалну банку, која држи 11 одсто тржишта у Србији, купиће Нова Љубљанска банка (НЛБ) у којој држава Словенија има удео од 25 одсто акција. Ова словеначка банка дала је и најбољу понуду за куповину Комерцијалне банке. Реч је о неколико десетина милиона евра више у односу на друго и треће рангираног потенцијалног купца.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета