Kurti: Od ponoći biće otvoreno šest prelaza za uvoz sirovina iz Srbije i BiH

kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je da će večeras u ponoć biti otvoreno šest prelaza za uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Večeras od 24 sata otvara se šest graničnih prelaza izmedju Kosova i Srbije, prelazi 1, 31, 3, 4, 5 i 6, za uvoz sirovina", rekao je Kurti.

Prethodno je Vlada Kosova sa 10 glasova za i dva uzdržana glasa usvojila odluku o oslobadjanju od tarife od sto odsto za uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Do 1. aprila Vlada će doneti odluku o uspostavljanju mera reciprociteta umesto takse od 100 odsto, kazao je on.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Mnogo je više pozitivnih na koronu svakog dana, zna se i da je broj umrlih i broj obolelih višestruko umanjen i da ima mnogo muvanja, rekao je večeras epidemiolog Zoran Radovanović, ocenjujući to kao "moralni pad njegovih kolega".

Od početka je u Srbiji krenulo humano - aplauzom podrške u 20 časova lekarima u borbi protiv korona virusa. Nastavilo se od nedavno lupanjem o šerpe i lonce, da bi kulminiralo masovnim bakljadama na krovovima solitera. Tako je jedna humana akcija postepeno prerasla u političku bitku koju je neko crnohumorno nazvao – balkonski rat.

Ministar odbrane Srbije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je dolaskom sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića na mesto ministra odbrane 2012. Srbija dobila "jednu potpuno novu, modernu, opremljenu vojsku".

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone