Glas Javnosti

LEČIĆ ZARATIO I SA KOLEGAMA! Sve predstave otkazale nastupe zbog glumca

Kultura
Autor: Glas javnosti

Ekipa predstave "Derviš i smrt" reditelja Dejana Projkovskog priključila se nizu predstava koje su se povukle iz takmičarske konkurencije Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom.

U pitanju je odgovor na učešće glumca Branislava Lečića u žiriju i njegovog odbijanja da se iz njega povuče nakon niza kritika.

Sajt 
38. Susreta pozorišta u Brčkom objavio je danas pismo Dijane Grbić, v.d. direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske u kojem se objašnjavaju razlozi za izuzeće iz procesa žiriranja. 

Narodno pozorište Republike Srpske je, iz uverenja da sa prema svojoj publici mora odgovorno postupati, odlučilo da se predstava odigra večeras, kako je i planirano.

 

"Budući da se radi o jednom od najvažnijih pozorišnih dešavanja u regionu, sigurni smo da će organizacija sledećeg festivala proći u najboljem redu, da će susreti u Brčkom ponovo postati siguran prostor za sve umetnike koji stvaraju pozorište, prostor unutar kojeg se o svojim umetnicima i svojoj publici brine i odnosi sa uvažavanjem, te da ćemo se ponovo susresti u prijatnijoj atmosferi", poručila je v.d. direktora NP RS Dijana Grbić.

Da podsetimo, prethodno su brojni učesnici negativno reagovali na učešće Branislava Lečića u žiriju odustajanjem od takmičarskog dela, a pojedini su se i povukli sa festivala.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR