Glas Javnosti

DUŠAN KOVAČEVIĆ: Da li postojimo u nekom drugom obliku posle smrti? (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Dugoočekivana komedija sa elementima drame scenariste i reditelja Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“  biće premijerno predstavljenja publici 7. decembra u Kombank dvorani.

Tim povodom su se glavni akteri ove tragikomične bajke - Vojin Ćetković, Branka Katić, Andrija Milošević i Lena Kovačević osvrnuli na to kako je bilo raditi na ovakvom filmu i pripremati se za uloge, dok je Kovačević istakao da je ovo njegovo ostvarenje, zapravo, odraz jednog vremena i slika običnog čoveka sa neobičnim stvarima. 

Posle skoro dve decenije Dušan Kovačević se vratio kameri, a naglašava da je ideja o ovom filmskom ostvarenju nastala još pre četiri godine.

- Imao sam momente kada sam pomislio da se, zbog čitavog ovog zla što nas je zadesilo,  premijera filma nikada neće ni desiti. Veoma je teško praviti ozbiljne priče, a ne zamračiti život.  Sve što radim je paranormalno, jer i naš život nije normalan. Uvek sam nailazio na znakove da postoji neki paralelni svet koji mi ne možemo da vidimo. U filmu izgleda da je sve u redu, a zapravo ništa nije. Prvo sam sa Bajagom detaljno razradio muzičku podlogu, a potom su usledili dogovori sa glumcima na koje sam veoma ponosan. Neki filmovi kada stare postaju sve lepši, a nadam se da je ovo jedan od takvih   - objašnjava Kovačević.

Posebno naglašava da je film posvećen prirodi i životinjama, koje ne žive baš najbolje i da je to neka vrtsa njegove zahvalosti tim božjim stvorenjima. 

Nosilac glavne uloge profesora klavira Milana je Vojin Ćetković, koji je celu priču shvatio veoma lično. A njegov glavni partner na filmu pas Žuća stigao je na snimanje pravo iz čuvenog centra za filmsku obuku pasa  u Budimpešti.

- Veliki izazov je bio izgovoriti rečenice koje sam i sam pisao, tada nisam znao za scenario. Ovo je jedna od mojih najličnijih uloga, pa tako ni priprema nije bila laka. A veoma m je drago što neka moja generacija glumaca nosi jedan ovakav film, to budi posebnu vrstu emocije. Posle ovog filma sam poželeo da imam psa, sada ga imam i često pričam sa njim  – rekao je Ćetković, koji smatra da se dobar covek ne postaje, već rađa.

Branka Katić oživela je lik Ane, veoma brižne i požrtvovane supruge glavnog junaka, i time se vratila domaćem filmu posle duše pauze u našoj kinematografiji. 

- Velika je čast raditi po scenariju Dušana Kovačevća, vezli smo sitan vez zahvaljujući njegovom pisanju. Takođe, Milan Gutović nije propuštao priliku da nas nasmeje. Uvek je lepo kada se vratite kući, u velikoj radosti i posvećenosti sam radila na filmu – sa osmehom na licu priča Branka.

Andrija Milošević, koji igra bivšeg policajca Momu Mraka, rad na ovom filmu shvatio je kao nagradu za sav svoj dosadašnji rad.

- Presrećan sam što sam radio sa ovakvom ekipom glumačkih zvezda. Baš sam ponosan! Ova uloga mi je bila nešto stvarno specifično. Trudio sam se da sve i odmah uradim – kaže Andrija.

Lena Kovačević, koja tumači lik Izabele, oprobala se u glumačkim vodama prvi put. Pogledala je, kako kaže, film preko 10 puta i uvek je pronašla nešto novo, što smatra da je posebna draž ovog filma.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Ex faca u 27.11.2021 14:39:09 h
     0 

Kako živimo ne postojimo ni u kakvom obliku ni pre smrti. Došlo je doba da samo jedna rasa, sekta, partija, treba da živi, ostali neka pokušaju u reinkarnaciji.