Glas Javnosti

KRALJ KAFANA I DANAS VELIKA NEPOZNANICA: Bjela tvrdi da je netačno 95 odsto legendi o Tomi Zdravkoviću (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Jedan od poslednjih istinskih boema Toma Zdravković, skoro tri decenije, posle smrti, blizak je i mladim i starim generacijama. Mnogi slušaju njegove pesme, pa misle da dobro poznaju Tomu, oni koji su dublje proučavali život legende narodne muzike tvrde da je Toma Zdravković, ipak, velika zagonetka.

Uspomenu na njega odlučili su da sačuvaju Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović i Bane Obradović, koji za tridesetogodišnjicu od njegove smrti spremaju film "Toma".

Reditelj filma Dragan Bjelogrlić kaže da je samo jednom upoznao Tomu.

- Život nije naveo ni mene ni njega da provedemo jedno veče zajedno. Mislim da bi to bilo zanimljivo bez obzira što radim film. On je bio jedan izuzetno zanimljiv čovek, sa mnogo tajni, protivrečnosti, kontroverzi - tvrdi Bjelogrlić.

On ističe da ga niko nije pitao zašto snima film o Tomi Zdravkoviću.

-Svima to bilo super i normalno da se radi taj film. Druga stvar je da je svako imao neko svoje viđenje i svako mi je ispričao neku svoju legendu od kojih se ispostavilo da 95 odsto nisu tačne. Bilo da smo u Beogradu, bilo da smo negde u Srbiji, pa čak po celoj Jugoslaviji. On je bio jugoslovenski pevač. Nisam sreo čoveka koji mi nije ispričao neku anegdotu o Tomi Zdravkoviću, a kasnije kada sam proveravao uglavnom to nisu bile tačne priče, ali su bile zanimljive. Ono što je meni zaniljivo kod njega je to da od toliko ljudi koji su upoznali Tomu Zdravkovića da li ga je iko znao - kaže Bjelogrlić.

Priznaje da u stvari ne sluša narodnu muziku, ali ide često u kafanu.

-Mislim da je kralj kafana Toma Zdravković. Tominu sam muziku upoznao preko kafane. A sada kada se bavim njim desi mi se da u kolima pustim neku njegovu pesmu, što ranije nisam radio - kaže on i ističe da mu se sviđa pesma "Dva smo sveta različita".

(Glas javnosti/ Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR