Glas Javnosti

KOSOVSKA POLICIJA SRBIMA PRETI KARANTINOM NA JARINJU

Vesti
Autor: Kossev

Građani koji su trenutno na prelazu Jarinje, pozivajući se na upozorenje policijskih službenika, preneli su medijima da svako ko uđe na Kosovo, biće smešten u četrnaestodnevni karantin, preneo je “Kossev”.

Meru karantina za sve koji žele na Kosovo juče je najavio kosovski ministar ali govoreći o dolasku više od 800 stanovnika Kosova koji su zatražili povratak, među kojima bi trebalo danas da stigne njih 130 iz Nemačke. Uprkos višestrukim pokušajima, do objavljivanja ove vesti nismo uspeli da dobijemo potvrdu Prištine o uvođenju nove mere.

Jedan od građana Kosovske Mitrovice potvrdio je kosovskim medijima da je oko 11 časova, prilikom prelaska Jarinja, policijski službenik putnicima preneo poruku da mogu da odu preko ovog prelaza, ali ih je upozorio da će prilikom ulaska na Kosovo morati da imaju isključivo kosovsku ličnu kartu i da će 14 dana provesti u Prištini u karantinu.

Došlo je do manje panike među putnicima, među kojima su neki od njih krenuli da kupe lekove u Raški, takođe roditelji sa malom decom koju su poveli na vakcinaciju. Oni se trenutno nalaze na samom prelazu, ne usuđujući se da pređu zbog najnovijeg upozorenja. Takođe, sam prelaz Jarinje, zatvoren je na oko sat vremena zbog dezinfekcije koja se sprovodi.

Na prelazu je, kako svedoči naš sugrađanin, i putnik sa vozilom italijanskih registarskih oznaka, koji insistira da pređe Jarinje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR