Glas Javnosti

U ovom mestu u Srbiji još uvek niko nije UMRO OD KORONE, u prvom talasu nisu imali ni jednog zaraženog!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Opština Knić jedno je od retkih mesta u Srbiji koja se u poslednjem naletu epidemije virusa korona oduprlo masovnoj zarazi. U ovom šumadijskom gradiću do sada niko nije preminuo od korone.

Iako je od jednog od najvećih žarišta virusa korona u Srbiji, grada Kragujevca, udaljena samo 20 kilometara, opština Knić na svojoj teritoriji ima stabilnu epidemiološku situaciju.

Procenat zaraženh izuzetno je nizak i kreće se oko 1,6 odsto, a na dnevnom nivou inficirano je ne više od dvoje ljudi.

- Za sada je stanje pod kontrolom. Od početka epidemije u martu mesecu pa sve do danas, zaraženo je 240 osoba, što nas stavlja na jedno od najnižih mesta po broju pozitivnih u Srbiji, srazmerno broju stanovnika. U kućnoj izolaciji nalazi se 78 lica, a do sada nismo imali nijedan smrtni slučaj zbog virusa korona - rekao je  Srećko Ilić, predsednik opštine Knić.

Opština Knić bila je jedina koja u prvom talasu nije imala nijednog zaraženog, ali i pored te činjenice građani su imali čeličnu disciplinu i strogo su se pridržavali propisanih mera, što je rezultiralo malim brojem obolelih.

- Apelujem na sve građane da i dalje ostanu odgovorni i da vode računa o svom i zdravlju svojih sugrađana, jer samo na taj način naša epidemiološka slika neće biti pogoršana - kazao je Ilić.

(Glas javnosi/Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR