Glas Javnosti

U KOVID BOLNICAMA SVE VIŠE DECE: Čak 20 MALIŠANA se bori sa KORONOM!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U kovid bolnicama je sve više dece zaražene korona virusom.

Samo u pedijatrijskim ustanovama u Beogradu, u kojima se zbrinjavaju deca zaražena korona virusom nalazi se skoro 20 mališana. Na sreću, niko od njih nije životno ugrožen, šta više stabilna su, a jedino dete koje je za sada u teškom stanju nalazi se u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. Reč je o dečaku (8) iz Vladičinog Hana, koji je od petka na respiratoru.

Nažalost, beba iz Kragujevca, stara samo 9 dana, za čiji život su se od petka, 9. aprila borili lekari Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, izgubila je bitku sa kovidom. Ona je ujedno, ponela neslavnu titulu, najmlađe žrtve koju je korona virus uzeo u našoj zemlji.

Novorođenče, koje se zarazilo još u stomaku majke, juče je prebačeno iz Kragujevca u Beograd, u Univerzitetsku dečiju klinicu u Tiršovoj, ali uprkos naporima lekara obe zdravstvene ustanove, dete nije odreagovalo pozitivno na terapiju i preminulo je.

Sada su sve oči i napori zdravstvene struke uprti u dečaka D. P. (8) iz Džaka kod Vladičinog Hana. On se nalazi na respiratoru u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. Nažalost, ohrabrujuće vesti o njemu još ne stižu.

Ostala deca su stabilna, pa i beba od 12 dana koja se leči u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović".

U ovoj ustanovi je, inače, najviše hospitalizovane dece.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR