Glas Javnosti

У "Драгиши Мишовићу" смештен 31 заражени пацијент, у најтежем стању 41-годишњак

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

У КБЦ "Др Драгиша Мишовић“ тренутно је смештен 31 пацијент оболео од Ковида-19. Један 41-годишњак је на интензивној нези, али је за сада извбегао стављање на респиратор, каже за РТС др Предраг Савић, заменик директора тог београдског клиничко-болничког центра. Три пацијента су већ отпуштена из болнице.

 

После Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије и КБЦ "Др Драгиша Мишовић" почела је да преузима пацијенти оболеле од Ковида-19.


"Имамо укупно више од 390 кревета где могу да се збрину оболели од коронавируса, од тога 55 места на интензивној нези и 183 места за стављање на респираторе. Имамо и 80 постеља за децу, али срећом за сада код нас немамо оболелих малишана", каже др Предраг Савић, заменик директора КБЦ "Др Драгиша Мишовић".

Пацијент који је од свих смештених у овој болници у најтежем стању има 41 годину. Др Савић напомиње да више не може да се говори о просеку година оболелих.

"Имамо пацијената који су и 1990. годиште, али а најстарији пацијент је 36. годиште. Врло је разнолик састав популације. Оно што се причало да болест напада само старије, нажалост напада и врло младе", напомиње др Савић.

Већина њих има блажу клиничку слику, а три пацијента су већ отпуштена.

"Три пацијента су имала два узастопна негативна резултата, тако да има и добрих вести", истиче др Савић.

Поред КБЦ "Др Драгиша Мишовић", за прихват оболелих од коронавируса спреман је и КБЦ Земун, ВМА и други медицински центри у Србији.

Крајња опција за коју се сви надају да ће бити избегнута, јесте смештање на Београдски сајам, где има простора за 3.000 пацијената.

Извор: РТС

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR