Glas Javnosti

Trocifren broj umrlih od korone

Korona virus
Autor:

U Srbiji je do danas u 15 časova, u prethodna 24 sata, registrovano 445 novozaraženih, od 3.194 testiranih. Nažalost, preminulo je još četiri pacijenta - tri muškarca i jedna žena.

Ukupno je od početka epidemije testirano 29.472 ljudi u Srbiji, a hospitalizovano 3.511. Na respiratorima je 120 pacijenata, pa je trend smanjenja tog broja nastavljen.

-Imamo potpunu kontrolu nad situacijom u Nišu - istakao je doktor Branislav Tiodorović i dodao da raspolažu svim podacima.

- Kapaciteti na jugu Srbije su spremni da prime sve naše građane koji imaju dijagnostikovan kovid-19. KC je taj koji leči pacijente s teškom slikom. Privreme bolnice raspolažu kapacitetima i ne znam zašto neko tvrdi da nema mesta, mi nismo imali takve pritužbe - dodao je Tiodorović.

-  Za specijalnu psihijatrijsku bolnicu Gornja Toponica, koju smo obišli, bilo je 44 osobe sa simptomima respiratorne infekcije i nisu bile pozitvne, a posle testiranja zdravstvenih radnika pokazano je da je kod šest zdravstvenih radnika potvrđena korona, kao i kod dva pacijenta - istakla je emidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR