Glas Javnosti

Srbija će pobediti

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Predsednik Kine Si Ðinping preneo je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uverenje da će Srbija uspeti da prebrodi epidemiju koronavirusa u najkraćem roku.

Kako se navodi, Srbija će to uspeti uz Vučićevo snažno vođstvo i herojstvo i neustrašivost srpskog naroda.

To se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kine, koje je danas objavljeno u Pekingu, a u kojem su preneti širi izvodi iz jučerašnjeg telefonskog razgovora lidera Srbije i Kine.

- Srpsko-kineski odnosi su na nivou najdubljih međudržavnih odnosa. Suočene sa izazovom epidemije novog koronavirusa, dve zemlje su još jednom demonstrirale međusobne bratske emocije i lojalnost koju karakterišu odnosi neizmernog prijateljstva. Osećajući i sama sa kakvom zdravstvenom pretnjom se suočava srpski narod, Kina je Srbiji pružila pomoć u neophodnom medicinskom materijalu i uputila tim vrhunskih lekarskih stručnjaka. Kina će i daljje pružati pomoć i podršku Srbiji kako bi se oduprla epidemiji - rekao je Si Vučiću, kako se navodi u saopštenju kineskog Ministarstva.

- Verujem da će pod Vašim snažnim vođstvom, herojski i neustrašiv srpski narod uspeti da prebrodi epidemiju u najkraćem roku - istakao je Si.

Predsednik Si Ðinping je naglasio i da je duboko i posebno prijateljstvo između Srbije i Kine sklopljeno krvlju i skovano snažnom voljom, i da rizici i izazovi koji nailaze mogu samo da učine čelično prijateljstvo dve zemlje još više neraskidivim.

Kina, rekao je Si predsedniku Srbije, želi da sarađuje sa našom zemljom, kako bi čvrsto odbranila međunarodnu pravdu i podstakla međunarodnu zajednicu u pravcu zajedničkog angažmana, solidarnosti i saradnje

- Verujem da će nas nakon zajedničkog testa, koju predstavlja ova borba protiv epidemije, sveobuhvatno strateško partnerstvo Srbije i Kine odvesti u bolju budućnost - poručio je Si i poželeo srpsko-kineskom prijateljstvu "večno trajanje".

U saopštenju se navodi da je predsednik Vučić rekao Siju da je veoma srećan što je Kina uspela da stavi epidemiju pod kontrolu.

- Kad je srpski narod u nevolji, kineska strana pruža ruku. Posebno je tim kineskih medicinskih stručnjaka pružio veliku podršku i pomoć u sprečavanju i kontroli epidemije u Srbiji i mi ćemo to večno pamtiti - rekao je predsednik Vučić, citira se u saopštenju zvaničnog Pekinga.

- Kina daje srpskom narodu nadu da može da pobedi epidemiju. Bez obzira na poteškoće i izazove sa kojim se suočava, srpski narod će uvek biti iskren, veran "čelični" prijatelj kineskog naroda -, naglasio je Vučić i dodao da Srbija daje sve od sebe da zaštiti kineske građane u Srbiji.

"Radujem se nastavku tesne komunikacije sa predsednikom Si Ðinpingom. Živelo srpsko-kinesko prijateljstvo", zaključio je predsednik Vučić, a navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kine, o juče održanom telefonskom razgovoru predsednika Si Ðinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR