Glas Javnosti

Rusija mora da se pripremi za najcrnji scenario

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Kremlj se nada da će Rusija izbeći epidemiju koronavirusa, ali država mora da se pripremi za najcrnji mogući scenario, upozorio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Defakto u Rusiji epidemije nema. Nadamo se da je neće ni biti, da ćemo je izbeći. Međutim, bilo kako bilo, država mora da se pripremi na najgori mogući scenario, da bi se, ukoliko do njega ne dođe, mogli nečemu radovati - istakao je Peskov.

Takođe je rekao da Kremlj smatra da je neumesno uopšte i razmišljati o uvođnjeu vanredne situacije na teritoriji cele zemlje.

- Situacija u Rusiji je daleko bolja nego u mnogim drugim zemljama. To je zahvaljujući merama koje je naša zemlja na vreme preduzela - dodao je Peskov.

Osvrnuo se i na meru koju je juče uveo predsednik Vladimir Putin koja se tiče neradne nedelje rekavši da je ona uvedena preventivno kako bi se sprečilo potencijalno širenje virusa.

Takođe je ponovio da kretanje ljudi povećava rizik od širenja virusa te je pozvao građane da ostanu kod kuće.

Rusija ima dovoljno sredstava, kako finansijskih tako i medicinskih, da pruži podršku svima koji su se obreli u životnoj opasnosti zbog koronavirusa.

- Rusija ima sredstava bilo da je reč o fizičkim ili pravnim licima - dodao je on.

Preskov je naveo i da je važno u ovim trnucima održati balans i pravednost u ekonomskoj sferi.

 

 

Izvor: Sputnjik
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR