Glas Javnosti

ПАНИКА БЕЗ ПОКРИЋА: Од јачег грипа у Италији умре 250 људи дневно

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U Italiji, za vreme sezone teže gripe, svakog dana umire 250 ljudi, ali niko o tome ne piše, tvrdi naucnik Igor Rudan, koji je je na Fejsbuku objavio novi nastavak 'Karantin Vuhan', ovaj put posvećen moralnoj panici.

Rudan u svojoj zadnjoj objavi piše kako su mu se predstavnici medija obratili odmah poslije detekcije prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj, tražeći od njega gostovanja u emisijama i stručne izjave.

'Slećem u Zagreb. Taksist uplašen, u vožnji daje ženi mobilnim uputstva koliko zaliha čega da nakupuje. Svi u gradu govore samo o pandemiji, ponašaju se kao da bi od koronavirusa moglo umreti tri milijuna Hrvata', piše Rudan.

U svemu tome on je video i priliku, s obzirom na to da već godinama nastoji popularizirati nauku i znanje, ali interes u Hrvatskoj je za to mali. 'Ali sada je odjednom narastao, prilika je ovo kakva se pruža ili samo jednom u životu ili nikada', konstatuje Rudan.
Poručuje da panika može naterati ljude na sasvim neobična ponašanja, pa će tako jedni kupiti previše sapuna, drugi ga neće više moći naći, pa će prljave ruke drugih ugroziti one prve.

Izvor: tportal.hr

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR