Glas Javnosti

Novih 115 slučajeva, 900 zaraženo, preti nam italijanski i španski scenario

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U Republici Srbiji je do 15 časova 31. marta 2020. godine registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva COVID 19.


Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i 362 negativno na novi korona virus.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da je ovo najgori dan za Srbiju od početka epidemije koronavirusa i da je on rezultat nepoštovanja mera i preporuka koje su davali.

"Ako nastavimo ovako bliži nam se scenario Italije i Španije. Olako smo shvatili opasnost", istakao je Stefanović i dodao da ako se ovako nastavi ne postoji zdravstveni sistem koji će mioći da kompenzuje toliki borj obolelih.

Stevanović je obraćanje medijima završio rečima da mora da ide i da pomogne svojim kolegama koji su svakog dana pod maskama i skafanderima, dok epidemiolozi moraju da pokušaju da nađu kontakte svih novozaraženih.

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 115 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno 23 osobe su preminule. Broj mrtvih povećan je za sedam u odnosnu na jučerašnji dan.

Do 15 časova, 31. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR