Glas Javnosti

Nova žrtva korone u Srbiji

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) jutros je preminuo četvrti pacijent zaražen korona virusom na teritoriji AP Vojvodine. Reč je o ženi iz Temerina, rođenoj 1939. godine“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, izjavivši u svoje ime, i u ime Pokrajinske vlade, saučešće porodici. Prema zvaničnim podacima, reč je o 11 žrtvi u Srbiji.

On je naveo da je na teritoriji AP Vojvodine u ovom trenutku 147 osoba zaraženo virusom korona, a da se na Infektivnoj klinici KCV leče njih 42, navodi se u saopštenju pokrajinske Vlade.

“Najviše obolelih imamo u Novom Sadu, ukupno 47. U Pančevu je obolelo 16 osoba, na teritoriji grada Kikinde 15, u Subotici 10, a u Bačkoj Palanci devet osoba“, napomenuo je Mirović.

Virus ćemo pobediti , kako je naveo, samo poštujući mere i uputstva koja dolaze od Kriznog štaba, Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade.

“Mere socijalne distance i ograničenja kretanja penzionera dale su rezultate, a to pokazuje i podatak da je od ukupnog broja obolelih 13 osoba starijih od 70 godina“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

On je napomenuo da se u narednom periodu posebna pažnja mora usmeriti na zaštitu zdravstvenog sistema, jer se približavamo tome da svaki peti oboleli je zdravstveni radnik.

Dodao je i da je u KCV u subotu stiglo još 20 respiratora koje je obezbedila Vlada Srbije.

“Još jednom upućujem apel svim građanima da poštuju mere predostrožnosti, jer se samo na taj način možemo izboriti sa virusom kovid 19”, istakao je Mirović.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR