Glas Javnosti

Niska stopa smrtnosti u Nemčkoj može biti iluzija, MOGUĆ ITALIJANSKI SCENARIO!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Lotar Viler, predsednik Robert Koh instituta (RKI), smatra da je moguće da nemačke bolnice, zbog širenja virus korona, dođu do granica svojih kapaciteta.

Viler je, u intervjuu "Frankfurter Algemajne cajtung", rekao da se mora računati s tim da kapaciteti neće biti dovoljni. U vezi niske stope smrtnosti u Nemačkoj, on je rekao da je to pre svega zbog činjenice da se u Nemačkoj sprovodi veliki broj testova, ali i upozorio da to može biti iluzija.

 - Stanje kao u Italiji moguće je i u Nemačkoj - naglasio je Viler, navodeći da ne može isključiti mogućnost da će biti više pacijenata nego što ima respiratora.

To što je pandemija u Nemačkoj, u međunarodnom poređenju, relativno blaža, smatra da je to zbog populacije onih koji su oboleli.

- Najpre su u Nemačkoj virusom bile pogođene osobe koje ne spadaju u rizične grupe, jer su mnogi u lancu prenošenja virusa bili, na primer, na skijanju. Ako dode do prenošenja u domove za stare i bolnice, preti opasnost da se udeo rizičnih grupa poveća - naglasio je Viler.

 
Razmišljanja o brzom povratak u normalnost, Viler smatra pogrešnim putem iz krize.

- Iz medicinskog ugla želim da što duže izdržimo prostorno distanciranje - rekao je on, dodajući da je Nemačka još na početku talasa i da se pandemija mora ozbiljno shvatiti.

U Nemačkoj je trenutno više od 55.000 osoba inficirano virusom korona, a ovaj virus odneo je i više od 400 života.

 

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR