Glas Javnosti

Korona u Zavodu za javno zdravlje u Valjevu: Zaraženo petoro zaposlenih

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Laboratorije Zavoda za javno zdravlje u Valjevu zatvorene su na dve nedelje, jer je petoro zaposlenih pozitivno na virus korona

Laboratorije Zavoda za javno zdravlje u Valjevu zatvorene su na dve nedelje, jer je petoro zaposlenih pozitivno na korona virus. U dvonedeljnoj izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom su svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa zaraženim kolegama. Utvrđeno je da je infekcija stigla iz porodice jednog zaposlenog.

 
Prioritetni poslovi, epidemiološka istraživanja, uzimanje uzoraka za sada se odvijaju nesmetano, iako nedostaju stručni kadrovi. Hemijska i mikrobiološka kontrola vode u vodovodima na području Kolubarskog okruga organizovana je u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Šabac.

U Valjevu je u protekla 24 časa kod još šest osoba potvrđeno prisustvo korona virusa. Tako da je u gradu na Kolubari u ponedeljak bilo 24 obolela. Većina je smeštena u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, dobrog su zdravstvenog stanja, a oni sa lakšim simptomima su na kućnom lečenju.

 

Izvor: blic.rs
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR