Glas Javnosti

ХИТАН ПОЗИВ ЛЕКАРИМА: Вратите се да помогнете Србији

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije uputila je poziv zdravstvenim radnicima iz dijaspore da se jave radi evidencije oko potencijalne pomoći Srbiji u borbi sa epidemijom korona virusa.

Program “Tačka povratka”, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije i uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), poziva slobodne medicinske radnike i radnice u inostranstvu da prijave svoju raspoloživost ukoliko su spremni da se, ako ustreba, privremeno vrate i svojim znanjem, iskustvom i veštinama pomognu u borbi sa epidemijom korona virusa u Srbiji.

– Usled rastućeg pritiska na zdravstveni sistem, u želji da se na vreme pripremimo i podržimo borbu za očuvanje života i zdravlja građana Srbije, pozivamo sve slobodne zdravstvene radnike i radnice, lekare, medicinske sestre, medicinske tehničare i druge zdravstvene stručnjake koji se nalaze u inostranstvu, da dostave informacije o svojoj raspoloživosti, kao i konkretnom stručnom znanju i iskustvu – saopšteno je iz Vlade. 

Ove informacije koristiće se radi evidencije kapaciteta, uspostavljanja saradnje i potencijalnog konkretnog volonterskog angažmana u obezbeđivanju pomoći najugroženijim građanima u najkraćem mogućem roku.

Vlada Republike Srbije, Program “Tačka povratka” i UNDP pozivaju sve koji žele da odgovore na ovaj poziv da to učine popunjavanjem online obrasca na adresi: https://tackapovratka.rs/.

Pored najave da će svim medicinarima biti povećanja primanja, u narednom periodu država će zaposliti dodatni broj lekara.

– U prethodnih dva dana mi smo angažovali naše lekare koji su završili medicinu i volontirali, oni će u ponedeljak dobiti ugovore, njih 568. 734 medicinske sestre će u ponedeljak dobiti ugovore kojim ih dodatno zapošljavamo na neodređeno vreme. Maksimalno ćemo se potruditi da oni kada su već u ovakvoj situaciji i žele da pomohnu, država će im pokazati koliko misli na njih – izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR