Glas Javnosti

Hirurg Dragan Marković izgubio bitku sa koronom

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Profesor dr Dragan Marković (62), vaskularni hirurg, preminuo je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije od posledica kovida 19.

Doktor Marković izgubio je bitku sa zarazom posle dve nedelje borbe. On je sa teškim simptomima bolesti bio hospitalizovan u Infektivnoj i zbog smanjene funkcije pluća proveo je na respiratoru gotovo sve to vreme. Na virus korona pozitivna je i njegova supruga. Ona je u stabilnom stanju.
 
Njihova ćerka je u kućnoj izolaciji, a majka profesora Markovića, koja je takođe testirana, negativna je na virus.

U celom Kliničkom centru Srbije, a naročito u Klinici za vaskularne bolesti, u četvrtak su svi bili izuzetno pogođeni vešću koja je stigla iz obližnje Infektivne klinike.

- Izuzetno sam potresen, i profesionalno i subjektivno, jer je doktor Marković bio ne samo moj dragi kolega, već i kum, neko ko je krstio svu moju decu, venčao me - rekao je juče profesor dr Lazar Davidović, direktor Klinike za vaskularne bolesti KCS.

- Zajedno smo bili na Kosmetu 1999. godine, prošli mnogo teških i lepih trenutaka kroz život koji se za njega, na veliku žalost, završio u nepunoj 63. godini. Bio je čovek bez rezerve u korišćenju svih svojih mogućnosti za opšte dobro. To je čovek koji nikad nikome nije rekao neću. Ne znam nikoga ko je bio spremniji da se daje za opšte dobro, dodao je Davidović.

Profesor Marković je, pričali su nam juče u KCS, zadužio ne samo svoju matičnu Kliniku za kardiovaskularne bolesti, već i ceo KCS.

Ovaj, kako kažu, izuzetan čovek, zahvaljujući svom ličnom i profesionalnom ugledu, nalazio je mnogobrojne sponzore da se popravi stanje ne samo u Klinici za vaskularne bolesti, nego i u Klinici za urologiju, Ortopedskoj klinici KCS...

Doktor Marković bio je profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu na katedri hirurgije, a radio je kao načelnik ambulantno-polikliničkog odeljenja sa kabinetom za ultrasonografsku dijagnostiku u KCS.Često je bio i predavač iz oblasti vaskularne hirurgije na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima.

Izvor: Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR