Glas Javnosti

Donacija kineskih privrednika

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Beograđanima 100.000 maski, evo gde možete da ih kupite

Molio sam i da nam kupe zaštitna odela za volontere koji idu na teren i nose hranu i lekove našim najstarijim sugrađanima - rekao Vesić

Oko 100.000 maski narednih dana iz Kine biće isporučeno Beogradu. Ovu pomoć finansirali su kineski privrednici koji žive i rade u prestonici. A Apoteka "Beograd" dobila je u nedelju 10.000 maski i nove količine dezinfekcionih sredstava na bazi asepsola.
 

Po 5.000 maski distribuirano je u dve dežurne apoteke - "1. maj" u Ulici kralja Milana kod "Londona" i u Apoteku "Bogdan Vujošević", na Novom Beogradu u Bulevar u maršala Tolbuhina 30.

Apoteka "Beograd" prekjuče je dobila 7.000 maski koje su raspoređene u sedam apoteka.

- Molio sam kineske privrednike, kineske kompanije koje rade u Beogradu, kao i našu braću Kineze koji žive u Beogradu da kupe za svoj grad 100.000 maski. Našim komunalnim službama je potrebno oko 10.000 maski dnevno tako da će ova pomoć biti dovoljna za deset dana. Molio sam i da nam kupe zaštitna odela za volontere koji idu na teren i nose hranu i lekove našim najstarijim sugrađanima - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

Izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR