Glas Javnosti

Bahati pukovnik Milovanović odveden u kućnu izolaciju

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Nakon pisanja portala ozonpress o kršenju zabrane izlaska iz kuće, ne važi za Radoša Milovanovića, generalnog direktora MB Namenska u Lučanima, koji ima preko 75 godina, danas je usledila intervencija nadležnih službi.

Pozivajući se na dopis Ministarstva odbrane – Uprave za odbrambenu tehnologiju, čiji sadržaj se u MB Namenska tretira kao službena tajna, u fabrici je formiran Krizni štab, na čijem čelu je generalni direktor Milovanović. Da podsetimo, iako je još 2004. godine, zvanično otišao u penziju u činu pukovnika, Radoš Milovanović jer kroz menadžerski ugovor sa Ministarstvom odbrane postavljen za generalnog direktora lučanske fabrike namenske proizvodnje. Na toj funkciji je i danas. 

Spomenici po dragačevskim grobljima čuvaju uspomene na stradale radnike MB Namneska u vreme direktorovanja pukovnika Milovanovića
Tokom višedecenijskog Milovanovićevog direktorovanja  u fabrici je u procesu proizvodnje smrtno stradalo 21 lice, a povodom incidenta koji se dogodio 14. jula 2017. godine, u kome je jedan radnik poginuo na licu mesta, a drugi preminuo nakon nekoliko dana, protiv Milovanovića, kao prvooptuženog i još dvojice fabričkih rukovodilaca, vodi se sudski proces u Osnovnom sudu u Ivanjici. 

Direktorov „terenac“ snimljen jutros u krugu fabrike
I jutros je u fabričkom krugu bio parkiran džip, inače privatno vozilo generalnog direktora, kojim je on došao na posao, uprkos tvrdnji brojnih očevidaca iz Lučana da je danima unazad bio viđan u društvu sa vlasnikom lučanske firme koja se bavi kamionskim transportom robe, kod koga je utvrđen pozitivni nalaz na korona virus i koji je hospitalizovan u kragujevačkom Kliničkom centru. 

Zbog osnovane sumnje da su inficirani i preventivne mere da svi koji su bili u kontakitu sa zaraženim licima moraju biti u kućnoj izolaciji i testirani na virus Covid -19, danas su pripadnici nadležne službe došli u fabriku i zahtevali da direktor Milovanović ode u kućnu izolaciju. 

Kako se on tome protivio tvrdnjama da „on mora da upravlja fabrikom, da oni nisu nadležni da tako nešto traže od njega, da ne želi da ide u samoizolaciju„, pa je čak i od direktorke Doma zdravlja u Lučanima tražio i navodno dobio pisanu potvrdu da ne treba da ide u izolaciju, uz asistenciju pripadnika PU Lučani, direktor Radoš Milovanović je prinudno odveden u svoj stan u Lučanima, gde mu je određen obavezan boravak u kućnoj izolaciji. 

Kako se prilikom postupanja službenih lica direktor opirao i ponašao prilično bahato i glasno, što se moglo čuti u fabričkom krugu u blizini direkcije, ceo događaj privukao je pažnju dela zaposlenih što je dodatno uznemirilo i zaposlene u fabrici i građane Lučana nakon što je varošicom prostrujala informacija šta se desilo u fabrici. 

Zabrinutost meštana je opravdana jer je prethodnih dana već postala javna tajna da se neodgovorni direktor MB namenska Lučani Radoš Milovanović slobodno kretao po Lučanima i dolazio na posao, da se družio sa jednom od osoba iz Lučana koja je zaražena virusom Covid 19, sa kojom je viđan u hotelu u Lučanima i sa kojom je inače blizak prijatelj.

Nakon svega navedenog Radoš Milovanović se nije prijavio da je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, pa se jutros pojavio na poslu potpuno normalno kao da se ništa ne dešava, čime je ozbiljno ugrozio 1.400 radnika MB Namenska Lučani, članove njihovih porodica i ostale građane opštine Lučani i okoline.

 

Izvor: Ozonpress

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR