Glas Javnosti

МАРКОВИЋ НЕ ВОЛИ ЦРКВУ, АЛИ КРИВИ МИЛА!

Vesti
Autor: nacionalist.rs

Према поузданим сазнањима кругова блиских врху црногорског режима, који су инсистирали на анонимности, црногорски премијер Душко Марковић у последње време, како на седницама Владе, тако и приликом одвојених састанака са министрима, настоји да се дистанцира од сваке расправе о накарадном тзв. Закону о слободи вероисповести и његовој примени, за разлику од појединих министара, пре свих министра правде и потпредседника Владе Црне Горе Зорана Пажина, који се здушно бави овим питањем. Наиме, Марковић, без обзира на позицију другог човека у Црној Гори, не може до краја да прикрије ликовање због ситуације у којој се земља нашла након усвајања поменутог „Закона“, свестан чињенице да је он усвојен као пројекат апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића.

Притом, узимајући у обзир све већи број учесника величанствених мирних шетњи, литија и молебана који се из недеље у недељу одржавају широм Црне Горе, са главним циљем повлачења овог „Закона“, Марковић процењује да би, ако би се довољно оградио од покушаја његовог спровођења и отимачине вековних светиња Српске православне цркве (СПЦ), могао себе донекле да „амнестира“, и сву одговорност свали на Ђукановића. Стога, иако дубоко презире СПЦ, имајући у виду његова декларисана комунистичка убеђења, Марковићу је драже да у овој ситуацији Ђукановић буде на губитничкој страни и да се испостави да је погрешио јер је упорно инсистирао на усвајању овог „Закона“.

Са друге стране, како сазнајемо од истих извора, црногорски режим припрема нову рунду преговора са СПЦ, на ком плану намерава да оформи посебан тим правника и стручњака са Правног факултета у Подгорици, који нису чланови нити функционери владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС), али су под њеном директном контролом. На тај начин, Ђукановић и његова камарила ће покушати да створе привид да је поменути правни тим независан, и да ће у преговоре о судбини поменутог „Закона“ ући ослобођен режимске контроле.

Да ли ће Ђукановић формирањем „независног“ правног тима за преговоре са СПЦ успети да макар донекле исконтролише штету и заустави сада већ веома известан пад сопственог рејтинга и рејтинга ДПС, или му је Марковић својим односом већ направио проблем који неће моћи да реши, остаје да се види у наредним данима.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR