МАРКОВИЋ НЕ ВОЛИ ЦРКВУ, АЛИ КРИВИ МИЛА!

markovic

Према поузданим сазнањима кругова блиских врху црногорског режима, који су инсистирали на анонимности, црногорски премијер Душко Марковић у последње време, како на седницама Владе, тако и приликом одвојених састанака са министрима, настоји да се дистанцира од сваке расправе о накарадном тзв. Закону о слободи вероисповести и његовој примени, за разлику од појединих министара, пре свих министра правде и потпредседника Владе Црне Горе Зорана Пажина, који се здушно бави овим питањем. Наиме, Марковић, без обзира на позицију другог човека у Црној Гори, не може до краја да прикрије ликовање због ситуације у којој се земља нашла након усвајања поменутог „Закона“, свестан чињенице да је он усвојен као пројекат апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића.

Притом, узимајући у обзир све већи број учесника величанствених мирних шетњи, литија и молебана који се из недеље у недељу одржавају широм Црне Горе, са главним циљем повлачења овог „Закона“, Марковић процењује да би, ако би се довољно оградио од покушаја његовог спровођења и отимачине вековних светиња Српске православне цркве (СПЦ), могао себе донекле да „амнестира“, и сву одговорност свали на Ђукановића. Стога, иако дубоко презире СПЦ, имајући у виду његова декларисана комунистичка убеђења, Марковићу је драже да у овој ситуацији Ђукановић буде на губитничкој страни и да се испостави да је погрешио јер је упорно инсистирао на усвајању овог „Закона“.

Са друге стране, како сазнајемо од истих извора, црногорски режим припрема нову рунду преговора са СПЦ, на ком плану намерава да оформи посебан тим правника и стручњака са Правног факултета у Подгорици, који нису чланови нити функционери владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС), али су под њеном директном контролом. На тај начин, Ђукановић и његова камарила ће покушати да створе привид да је поменути правни тим независан, и да ће у преговоре о судбини поменутог „Закона“ ући ослобођен режимске контроле.

Да ли ће Ђукановић формирањем „независног“ правног тима за преговоре са СПЦ успети да макар донекле исконтролише штету и заустави сада већ веома известан пад сопственог рејтинга и рејтинга ДПС, или му је Марковић својим односом већ направио проблем који неће моћи да реши, остаје да се види у наредним данима.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Уколико дође до накнадних промена путници ће бити благовремено обавештени

Sada obećavaju da će biti sve divno i sjajno, jer su u predizbornoj kampanji. Pravo stanje će se pokazati tek kada epidemija prođe i kada se osvestimo gde smo i šta smo, kaže dramska umetnica Svetlana Ceca Bojković.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone