ЈУНАК ЛИТИЈА: Поклонио цркви паре за изгорелу кућу

litija1

Несвакидашњи гест Миливоја Јукића, после молебана пред црквом Светог Архангела Михаила на Књажевцу у Андријевици, где је била постављена кутија у којој је прикупљана помоћ за обнову његове недавно изгореле куће.

- Читав прилог који је скупљан испред поменутог храма за санацију куће поклањам за потребе Српске православне цркве која се са верним народом, бори за очување својих светиња у Црној Гори. То што сте ви приложили као помоћ мени у жељи да обновим запаљени дом, ја поклањам нашом мајци цркви, јер она је кућа свих нас. Чиним то у нади да ће се изборити са највећом пошасти која ју је снашла у својој дугој историји.

Ово је казао Јукић својим Васојевићима, који су овај његов гест пропратили бурним аплаузом и скандирањем: Не дамо светиње.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić zapretio je da ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, neće u ime Demokratskog fronta imati nikakvu obavezu u odnosu na obećanja data mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, već da će tražiti od njega da zajedno pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli.

Od 184 korisnika niškog Gerontološkog centra koji su nakon što je virus korona "ušao" u ovu ustanovu prebačeni u Klinički centar Niš, ukupno je preminulo njih 37, od kojih je kod 33 potvrđen virus, saopštio je epidemiolog Predrag Kon.

U teškom stanju, tražio pomoć iz Rusije i Francuske! Leži bolestan od koronavirusa već dva dana.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone