Glas Javnosti

Još dve osobe u Srbiji umrle od korone

Vesti
Autor: Glas javnosti

Prvi oboleli pacijent od virusa korona sa područja iriške opštine, preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine.


Informaciju je potvrdio za ''Novosti'' Branislav Nedimović, član Republičkog kriznog štaba u borbi suzbijanja virusa korona, koji ovom prilikom izjavljuje saučešće porodici.

Šezdesetpetogodišnji muškarac koji je živeo u Šatrincima, prošle nedelje prebačen je u KCV u Novi Sad posle pogoršanog zdravstvenog stanja, ali nažalost i pored svih napora lekara izgubio je bitku.

- On je prvo dobio visoku temperaturu koja se par dana nije snižavala, uradili su mu test koji je pokazao da je pozitivan na KOVID-19. Sve to vreme dok je bio u kućnoj izolaciji policija ga je obilazila, sada to isto rade ali zbog njegove porodice koja je ostala ovde u selu. Inače oni su u Beogradu - rekla je za Novosti pre nekoliko dana žena iz ovog sela koja se takođe nalazi u karantinu sa svojom porodicom.

Još nekoliko porodica koje su bile u kontaktu sa čovekom, kod kojeg je potvrđeno da ima virus korona nalaze se u kućnoj izolaciji.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Pirotu Radmila Zec izjavila je danas da je na području Pirotskog okruga potvrđen jedan smrtni slučaj povezan sa virusom COVID-19.

- Od devet uzoraka sa teritorije Pirotskog okruga, tri uzorka su pozitivna na korona virus - rekla je Zec.

Prema njenim rečima, u poslednja dva dana ponovo je počelo testiranje uzoraka sa teritorije koju pokriva taj zavod.

- Registrovano je 16 obolelih, pod zdravstveni nadzor stavljeno je tridesetak osoba, uglavnom članova porodica. Od tri potvrđena slučaja oboljevanja od korone virusa, dve osobe su iz Pirota, a jedna iz Babušnice - rekla je Zec.

 

 

Izvor: Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR