Glas Javnosti

ИМА 200 МИЛИЈАРДИ, ЛУСКУЗНЕ ЈАХТЕ, СКУПЕ АВИОНЕ! (ВИДЕО)

Vesti
Autor: Курир.рс

Владимир Путин је највероватније најбогатији човек на свету.

Али то је немогуц́е потврдити са сигурношћу. Према наводима Кремља, руски председник зарађује око 133.000 долара годишње и живи у малом стану.

Тај се опис не уклапа у оно што многи говоре о Путиновом начину живота.

Бивши саветник руске владе Станислав Белковски оценио је да Путиново богатство износи 70 милијарди долара. Менаџер Бил Браудер, познати Путинов критичар, тврдио је да се ради о суми већој од 200 милијарди долара. Овај податак га свакако онда ставља далеко испред званично најимућније особе на планети - оснивача Амазона Џефа Безоса, за кога Форб процјењује да има око 150 милијарди долара.

Због чега је немогуће са сигурношц́у утврдити Путиново богатство? Панамски документи из 2015. открили су да би Путин могао затомити и ојачати своје богатство посредством заступника.

ПУТИН ЈЕ ИЗНЕО ПОНУДУ КОЈУ ТРАМП НИЈЕ МОГАО ДА ОДБИЈЕ! Иза свега стоји тајни циљ америчког председника, а МЕТА ЈЕ КИНА!
Саставили смо списак свих трагова који указују на то да је Путин вероватно један од најбогатијих људи на планети, ако не и најбогатији:

Као председник Русије, Путиново службено пребивалиште је Московски Кремљ. Међутим, вец́ину свог времена проводи у приградској владиној резиденцији ван града под називом Ново-Огарјово.

Он наводно има приступ у 20 различитих палата и вила.

Званични записи које је Кремљ објавио 2016. године натерали би нас да верујемо да Путин има веома скроман попис некретнина. Извештај каже да је власник малог земљишта и стана са гаражом.

Али током година, Путин је повезиван са многим другим некретнинама. Најконтроверзнија од њих је такозвана "тајна палата". Ово је наводно изграђено за Путина а коришћена су илегална државна средства.

Ова епска вила наводно је коштала милијарду долара. Има приватно позориште и хелиодром са простором за три хеликоптера.

Путинов критичар Борис Немцов тврдио је да Путин поседује више приватних авиона, хеликоптера и јахти.

ИМА 14 МИЛИЈАРДИ, ВОЛИ ЂОКОВИЋА И У ЦЕНТРУ ЈЕ ВЕЛИКОГ СКАНДАЛА! Све о животу човека који влада Дубаијем! БЕЗ ЦЕНЗУРЕ!
Немцов је тврдио да је од 20 државних резиденција којима је Путин имао приступ, девет изграђено за време његовог мандата на месту председника.

Председник је такође оптужен да поседује 58 различитих типова авиона, укључујуц́и "Дассаулт Фалцон".

За један од његових авиона се тврди има кабину од 11 милиона долара опремљену драгуљима и тоалет који је коштао близу 100.000 долара. Овај авион има простора за до 186 путника. Путина оптужују да има пет оваквих авиона.

Тврди се такође да Путин има колекцију од четири јахте, а за одржавање само једне потребно је неколико хиљада долара. "Русија" једна од његових јахти је 2005. ремонтована и надограђена а то је наводно коштало 1,2 милијарде долара. Друга његова јахта може да прими 14 људи и има шест спавац́их соба.

Онда је ту Олимпија. Наводно је добио ову луксузну јахту од 57 метара, вредну 35 милиона долара, на поклон од олигарха Романа Абрамовича. Према бившем шефу државне бродарске компаније у Русији, Путин управља јахтом користец́и државни новац.


Путин такође воли да се поноси својим изгледом. Један досије из 2012. тврдио је да Путин има 11 сатова у вредности од око 687.000 долара.

У прошлости, Путин је чак поклањао сатове. Председник је, како се извештава, један поклонио сибирском дечаку док је био на одмору, а други фабричком раднику који је од председника тражио да му поклони нешто за успомену. Како се извештава, сатови су вредни 10.500 долара сваки.

Онда је ту његова одец́а. Бен Џуда из Њузвика провео је три године истражујуц́и Путина за своју књигу. Он је тврдио да Путин највише воли одела и кравате "Валентино"

Руски провладин часопис "Руссиа Беyонд тхе Хеадлинес" потврдио је Путинову љубав према скупим оделима по мери. У 2015. години објављен је чланак у којем се тврди да су председникова најдража марка одела били "Китон" и "Бриони".

"Таква одела се од почетка до краја раде код једног кројача. Потребно је десетине сати да се заврши одело а почетна цена иде од од 5.500 долара“, наводи се у чланку.

Према овом листу Путин такође има стилисту који га облачи више од 10 година.

"Стилиста скида све етикете Путинове одец́е, тако да оне случајно не упадају у очи новинарима."

ШОК ПЛАН ПУТИНА! Испланирао је до детаља како да задржи СВУ МОЋ: Тиме би обезбедио да више ужива у СВОЈИМ МИЛИЈАРДАМА!
У 2015. години, Путин се сликао како вежба са тадашњим руским премијером Дмитријем Медведевим. Тада су се појавили извештаји да његов доњи део тренерке од кашмира "Лоро Пиана" кошта 1.425 долара. Путин је то укомпоновао са одговарајућим горњим делом па све укупно "изађе" на 3.200 долара.

Бивши званичник Кремља Станислав Белковски 2007. тврдио је да Путин имао богатство у износу од 40 милијарди долара скривено у Швајцарској и Лихтенштајну. У то време, то би га учинило четвртом најбогатијом особом на свету.

Тада је Белковси рекао да је Путин тајно контролисао 37 одсто акција "Сургутнефтегаса" 4,5 одсто "Гаспрома", две гигантске руске нафтне компаније. Такође је рекао да је контролисао "најмање 75 одсто" швајцарског трговца нафтом "Гунвор", известио је Гардијан, али је додао: "Сумњам да постоје неке компаније о којима ништа не знам."

Гунвор је, међутим, одбацио те тврдње.

"Председник Путин нема и никада није имао никакво власништво, бенефиције или било шта у Гунвору", рекао је портпарол Гунвора у изјави за Бизнис Инсајдер.

Претпоставке и процене колико вреди путиново богатство само су временом порасле. Бровдер, извршни директор "Хермитаге Цапитал Манагемент", сматра да Путин има приступ тајном богатству од 200 милијарди долара. Бровдер је инвестирао у Русију 1990-их, али је на крају дошао у сукоб с Путином.

Путинов унутрашњи круг је уствари разлог зашто нико не може са сигурношц́у утврдити тачну вреднотс Путиновог богатства. Гардијан је известио да су 2010. године "амерички дипломатски канали сугерисали да Путин задржава своје богатство путем заступника", укључујуц́и свог најбољег пријатеља Сергеја Ролдугина и банкара Јурија Ковалчука.

BONUS VIDEO


https://www.youtube.com/watch?v=X3qaX2QxnaI

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR