Glas Javnosti

LASEROM OMETAO AVION! Policija mu upala u kuću, a branio se NEVEROVATNIM OBJAŠNJENJEM

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Tomislav Govoričin sa ostrva Iž u Hrvatskoj uhapšen je jer jer dva puta u junu, laserom ometao let aviona i tako izazvao opasnost za ljude i imovinu.

Bila je to čista samoobrana. Zadnji put su zbog trešnje i strašne grmljavine aviona koji su nadletali mesto skoro svi za vreme berbe popadali sa maslina, a u mestu su uglavnom stariji ljudi. 

To je bio, objašnjava, jedini način da zaustavi svakodnevno nisko nadletanja aviona iznad ostrva Iža zbog čega se meštani plaše za svoju bezbednost, piše Jutarnji.

 Nakon što je otkriven, policija mu je upala u kuću i izvršila pretres. 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 54-godišnjaka se nadležnom državnom tužilaštvu podnosi kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno delo Dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom - rekli su u policiji.

Inače se ometanje aviona laserom tretira kao prekršaj, ali u ovom slučaju Govorčin je prijavljen za kazneno delo jer je prekršaj počinio više puta. Kazna za ometanje aviona laserom može iznositi i do 15.000 kuna s obzirom na to da može predstavljati veliku opasnost za sigurnost.



 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR