Glas Javnosti

ZNALO SE DA ĆE SE NEŠTO DESITI: Povređeni rudar otvorio dušu: U oknu se osećao neki miris...

Hronika
Autor: Glas javnosti

Rudar iz rudnika "Soko" Saša Dimitrijević, koji je povređen u nedavnoj nesreći, izjavio je da mnogi rudari planiraju da daju otkaz zbog nebezbednih uslova rada kao i da će i on razmisliti da li se vraća u rudnik.

- Mnogi planiraju da daju otkaz, posebno mlađi rudari, a među njima ima i dece od dvadeset i nešto godina. Nesreća je bila strašna, a rad u rudniku je nebezbedan. I ja ću tek videti da li ću se vratiti na taj posao, najvažnije je da se prvo zalečim - rekao je Dimitrijević, koji je zbrinut u bolnici u Aleksincu.

On je potvrdio da se u rudniku u poslednje vreme govorilo da uslovi rada nisu bezbedni, a da su rudari sa strahom i lošom slutnjom ulazili u jamu.


- Znalo se da će se nešto desiti, to su bili neispitani radovi, jedino se nije znalo u kom trenutku će se desiti, i šta sve. Nismo znali da li će nam glave doći voda, mulj ili metan, a svega je bilo, ili sve tri stvari odjednom - ispričao je Dimitrijević za dnevni list "Danas".

List navodi da su više rudara ili rođaka poginulih kazali da su pojedini rudari desetak dana pred nesreću bezuspešno upozoravali šefove da nisu bezbedni, jer "kopaju ispod jezera", a u oknu se "oseća neki miris", te da su tražili i da ne rade.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR