Glas Javnosti

ZLOUPOTREBA POLOŽAJA: Slupao OPŠTINSKA kola u ALKOHOLISANOM STANJU, vlast se 'pravi luda'

Hronika
Autor: Glas javnosti

Rođak narodnog poslanika SNS Milosava Milojevića, Predrag Spasić, slupao je opštinska kola u alkoholisanom stanju, iako ne radi u opštini što je predsednik opštine Bojan Radović pokušao da zakamuflira pričom da je vozilom upravljao volonter.

Do udesa, u kojem je auto potpuno slupan, došlo je oko 2 sata iza ponoći, a Spasić je vozio pijan sa 1,5 promila alkohola u krvi i prošao je kroz crveno svetlo.

Potom je predsednik opštine, Bojan Radović, dao objašnjenje - opravdanje, u kojem je izjavio da je u pitanju volonter koji je raznosio pakete pomoći. Postavlja se pitanje koji se to paketi raznose u dva ujutru sa 1,5 promila alkohola u krvi i prolazi na crveno svetlo.

Da je laž da je pomenuti raznosio pakete tvrdi i Miodrag Preković iz "Dveri", podsećajući da se to dogodilo dva sata iza ponoći.

- Pokušali smo da dobijemo odgovor od predsednika opštine Aranđelovac, Bojana Radovića, ali smo ostali uskraćeni. Rečeno je da postoji putni nalog, a nas je zanimalo i ko je potpisao taj nalog? Vreme je da odgovaraju za sve zloupotrebe - rekao je Preković.

On navodi da ovo nije prvi put "da SNS kadar u Aranđelovcu zloupotrebljava svoj položaj".

- Ovo nije prvi put da zloupotrebljavaju svoje položaje. Recimo, savetnica predsednika opštine vozi auto koji je doniran za decu sa posebnim potrebama. Potom, u sportskom centru Šumadija bile su smeštene mašine za rudarenje bitkoina i niko nije odgovarao za to. Takođe, imali smo tender za čipovanje pasa. Samo jedna osoba je bila na tenderu i to žena zamenika predsednika opštine. Utvrđeno je da u tom slučaju nije postupano po zakonu. Ta količina nepotizma i korupcije u Aranđelovcu je prevazišla sve granice. Sumnjamo na još mnoge nameštene tendere - tvrdi Preković iz Dveri.

Zvanično saopštenje stiglo je i iz opštine Aranđelovac, u njemu piše sledeće: "Zarad istine, narodni poslanik Milosav Milojević nema, niti je ikada imao posinka. Takođe, apsolutna je neistina da je u dva časa posle ponoći bilo ko raznosio pakete pomoći ugroženima. Paketi su deljeni isključivo u toku radnog vremena. Pomenuti Predrag Spasić je, kao i drugi od preko 100 volontera, vozio službeni auto uz radni nalog u toku radnog vremena. Za sve što se dešavalo nakon radnog vremena kao i pomenuti događaj, nadležne su druge institucije koje sprovode svoje procedure i koje su u toku".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR