Glas Javnosti

ŽESTOKO PRETUKLI PECONIJA, SUD IM SMANJIO KAZNU: Rutoviću i Muminu prepolovljeno izdržavanje zatvora!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je prvobitne kazne Željku Rutovižu i njegovom telohranitelju Neđeljku Muminu zbog prebijanja biznismena Predraga Rankovića PEconija.

Umesto četiri godine i četiri meseca zatvora, na koliko je bio osuđen presudom iz marta 2019, Rutović će služiti kaznu od dve godine i četiri meseca, a njegov telohranitelj Mumin umesto dve godine i četiri meseca dobio je dve godine zatvora.

„U delu odluke o kaznama, prvostepeni sud nije pravilno odmerio kazne, odnosno utvrđenim olakšavajućim okolnostima nije dao adekvatan značaj“, piše u saopštenju Apelacionog suda.

Sud navodi da je uzeo u obzir činjenicu da ni Rutović ni Mumin nisu ranije osuđivani. Olakšavajuće za Rutovića bilo je njegovo loše zdravstveno stanje, a za Mumina to što je porodičan čovek.

Naročito je važno za sud i to što se Ranković, koga su ova dvojica okrivljenih mučki pretukla i ranila u restoranu hotela „Prag“ u martu 2017, nije želeo da se pridruži tužbi. Ranković je naveo da se ne seća događaja i da je imao „prekid i blokadu“.

Događaje u restoranu, međutim, zabeležila je sigurnosna kamera, a snimak je bio ključan za osuđujuću presudu pošto je opovrgao i svedočenja očevidaca. 

Rutović i Mumin došli su u restoran gde je već bio Ranković i posle kraće rasprave počeli da ga udaraju. Kako je utvrdio sud, Rankovića je Mumin udario pištoljem u glavu, gurao ga i držao mu ruke da ne bi mogao da se brani. Rutović je za to vreme iz torbe izvadio pištolj i pucao mu u noge. Dok je Ranković ranjen ležao na podu, Mumin ga je nogom šutnuo u grudi, a Rutović ga je gađao staklenim čašama, flašama i predmetima koje je pronašao na stolu.

Na snimku se vidi da je Rutović krenuo i nožem na žrtvu dok je Mumin pokušavao da ga zadrži. Pre nego što je napustio restoran Rutović je Rankovića šutnuo još nekoliko puta. 

Rutović je od događaja u bekstvu.

 

(Glas javnosti/Krik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR