Glas Javnosti

Uhapšeni Srbi krili drogu po italijanskimi podzemnim garažama

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dvojica srpskih državljanina S. S. (54) i M. P. (53) uhapšena su u Italiji pre nedelju dana zbog sumnje da su švercovali 78 kilograma marihuane, koju su skrivali u svojim garažama.

Kako prenose mediji, reč je o Srbima koji žive na području Vićence, a jedan od uhapšenih, S. S., vlasnik je građevinske firme u italijanskom naselju Skijavon.

“Drugi muškarac M. P.  je navodno povremeno boravio na teritoriji naselja Altavila Vičentina, takođe u okrugu grada Vićence. On nikada nije prijavljivao dohodak na italijanskoj teritoriji, niti je imao aktivnu radnu poziciju. Sumnja se da je mnogo vremena provodio u nezakonitim aktivnostima, pošto je živeo po najvišim standardima koji su nespojivi sa nezaposlenim licem bez legalnih primanja”, prenosi taj portal.

Operacija je usledila nakon što je policija dobila dojavu o sumnjivoj “vožnji” u naselju Montekio Mađore, oko male podzemne garaže koja se zapravo koristila kao skladište. Akciju hapšenja sprovedena je nakon utovara i istovara kutija iz automobila i kamiona u garažu, a sve to u vreme restriktivnih mera zabrane kretanja zbog pandemije koronavirusa.

Tom prilikom zaplenjeno je 25 kutija u kojima se nalazilo 99 paketa marihuane, ukupne mase skoro 53 kilograma. Ubrzo je otkrivena još jedna garaža koju su osumnjičeni Srbi koristili za skladištenje droge.

“Ona se nalazila u naselju Kreaco. U njoj je pronađeno još 25 kilograma marihuane, spakovane u devet kutija sa ukupno 44 paketa. Sumnja se još da su takozvani mali trgovci narkoticima odlazili do garaža i kupovali zalihe koje su oni kasnije prodavali ljudima u okolini”, piše Blic.rs.

Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na desetine hiljada evra, a sumnja se da je uhapšeni S. S. svoju građevinsku firmu prijavljenu u Italiji, koristio kao paravan za šverc narkotika.

(Izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR