Glas Javnosti

UHAPŠENI NAPADAČI NA ŠEFA KAVAČKOG KLANA: ZVICER MESEC DANA BIO NA NIŠANU

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Napadači na šefa kavačkog klana, Radoja Zvicera koji je juče teško ranjen u centru Kijeva, uhapšeni su u tom gradu. Kako je saopštila tamošnja policija, reč je o državljanima Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Osumnjičeni za napad na Zvicera prilikom hapšenja su pružali otpor i pokušali su da pobegnu tamošnjoj policiji, međutim oni su uspeli da ih savladaju, navodi se iz ukrajinske policije.

-Glavne verzije pokušaja atentata bile su kriminalne aktivnosti žrtve, moguća preraspodela sfera uticaja u samoj organizaciji, kao i između balkanskih kriminalnih klanova koji kontrolišu trgovinu drogom- rekao je šef Nacionalne policije Ukrajine Igor Klimenko.

Predstavnici Odeljenja za strateške istrage Nacionalne policije blagovremeno su identifikovali osobe koje su učestvovale u atentatu. To su državljani Crne Gore, Makedonije i Srbije. Jedan od njih se nalazi na međunarodnoj listi za traženje ubistva.

Prema rečima šefa Nacionalne policije, oni su u Ukrajinu stigli početkom maja, kupili vozila, automatsko vatreno oružje i organizovali nadzor buduće žrtve i njene porodice. Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mesto zločina. Stotine metara kasnije otišli ​​su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze, navodi se iz policije.

-Policija je uspostavila rutu i ​​automobil kojim su se kretali prema Odesskoj oblasti da bi zemlju napustili van carinske kontrole preko granice između Ukrajine i Moldavije. Shvativši da su napadači bili naoružani, specijalne jedinice KORD-a bile su uključene u policijsku akciju, do ujutro su četiri osobe pri ulasku u Odesu privele službenike Državnog odeljenja za istrage, Odeljenje za kriminalističku istragu, Glavno odeljenje za istrage, Policiju Odeje i KORD-a. Istovremeno, napadači opirali su se i pokušali pobeći- rekao je Igor Klimenko.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR