Glas Javnosti

TRI EKSPLOZIJE OD BOJLERA u stanu dve studentkinje! Stanari mislili da se ruši zgrada,11 povređenih

Hronika
Autor: Glas javnosti

U eksploziji koja se oko šest sati desila u stranu u zgradi na Belim vodama na Čukarici, prema nezvaničnim podacima, povređeno je čak 11 osoba među kojima i dvoje dece.

Iako se najpre navodilo da je povređeno manje ljudi čak 11 osoba je zbrinula Hitna pomoć. Kako se saznaje, eksplozija se dogodila oko šest sati ujutru u stanu u kome žive dve devojke, studentkinje i ne znaju kako jedošlo do eksplozije. Kažu da su čule dve detonacije, a vatra je bila toliko jaka da je izbila jedna vrata, a njih je spasao jedan zid. One se osećaju dobro i neće ići na dalje ispitivanje. 

Ekipe hitne pomoći prevezle su starije povređene na VMA, dok su deca zbrinuta na Institutu za majku i dete.

Srećom, u eksploziji nije bilo teže povređenih, već su se uglavnom stanari nagutali dima. Evakuisano je oko 15 stanara, a vatrogasci su lokalizovali požar.

Eksplozija, koja se dogodila u Ulici Leposave Vujošević u stanu na trećem spratu, izazvala je i požar, koji se proširio i na četvrti sprat, pa su zbog požara i gustog dima evakuisani stanari trećeg i četvrtog sprata.

Požar koji se sa trećeg proširio na četvrti sprat 19 vatrogasci je uspeli da ugase, a stanari čekaju, neki i u papučama, ispred ulaza u zgradu.

- Prvo su se čule dve eksplozije, jedna za drugom i onda poslednja, koja je bila najjača. Mislili smo da se srušila zgrada koliko je bilo snažno i jako. Za par minuta vatrogasci su već bili tu. Odvezli su nekoliko komšija, ali mislim da su se nagutali dima, da nisu povređeni - kaže jedna od stanara.

Komšinica Milina koja se jutros oko 6 sati vratila iz noćne smene kaže da je videla gust dim i da su vatrogasci oko sat i po gasili požar. Njen stan nije zahvatio požar. Kaže da nema povređenih, ali da su se svi nagutali dima i da imaju poteškoće sa disanjem. Komšije pričaju da je jedna komšinica pala niz stepenice i slomila kuk, ali ona za to ne zna.

Komšinica na četvrtom spratu ostala je u svom stanu i kaže da je ranije završila obuku zaštite od požara i znala je kako da postupi. Držala je zatvorena vrata i oblagala vlažnim peškirima i otvorila ih je  kada su do nje stigli vatrogasci. 

Prema rečima dežurnog dispečara Hitne pomoći, svi povređeni su duže vreme bili izloženi gustom dimu i pored opekotina imaju i poteškoće sa disanjem.

(Glas javnosti/Kurir/Nova.rs/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR