Glas Javnosti

TERETILI GA ZA UBISTVO, OPTUŽEN ZA NASILJE U PORODICI: Profesor iz Futoga osumnjičen da je gurnuo suprugu sa Mosta slobode

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zoran Grahovac, koji je bio optužen za ubistvo supruge Marijane koja je skočila sa mosta u Futogu, oslobođen je krivice i optužen samo za nasilje u porodici.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv Zorana Grahovca (48), zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici.

Glavni pretres, međutim, još nije zakazan. Optužni predlog protiv Grahovca je podnet posle skoro trogodišnjeg utvrđivanja šta se zaista desilo u noći između 22. i 23. februara 2018, a u tužilaštvu navode da je istragom utvrđeno da je počinio nasilje u porodici, a ne i teško ubistvo za šta je prvo bio osumnjičen.

Ovom prosvetnom radniku se na teret najpre stavljalo da je ubio suprugu Marijanu Grahovac (40), nastavnicu likovnog u OŠ "Miroslav Mika Antić" u Futogu, koja je u noći između 22. i 23. februara 2018. godine, kako se sumnja, skočila sa Mosta slobode u Dunav. U

Višem javnom tužilaštvu istraga o tom slučaju je završena 27. januara prošle godine, nakon čega su spisi predmeta ustupljeni Osnovnom javnom tužilaštvu, jer za vreme istrage, kako je objašnjeno, nije nađeno dovoljno dokaza da se Grahovac optuži za krivično delo za koje je istraga vođena, ali da je nađeno dovoljno dokaza da se optuži za nasilje u porodici.

Grahovac je sve vreme negirao da je svoju suprugu gurnuo sa mosta, tvrdeći da je sama skočila. U automobilu su, kako saznajemo, nađeni tragovi krvi, što je upućivalo da je u njima bilo fizičkog sukoba, a veštačenjem je, saznajemo, utvrđeno da je Marijanina.

Foto: Pixabay

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR