Glas Javnosti

Српски кувар члан међународне нарко-банде

Hronika
Autor: Курир

У Хрватској је покренута истрага против 13 особа осумњичених да су кокаин, амфетамин и марихуану препродавали у Хрватској, Словенији, Аустрији и Швајцарској. Међу осумњиченима је и српски кувар Дејан Маркус.

 

Ускок (Биро за сузбијање криминалитета) је данас донео решење о спровођењу истраге против тринаесторо осумњичених. Криминалистичко истраживање је у току, а наводно су њиме обухваћене и неке особе изван Републике Хрватске.

Како јавља Јутарњи лист, међу осумњиченима је и српски кувар Дејан Маркус, који је недавно пронађен у словенском затвору након што је његова породица пријавила да је нестао у Загребу.


Маркус је ухапшен 7. фебруара у Словенији управо у склопу ове акције УСКОК и полиције која траје већ дуже време. Пао је на граници након што су словеначки полицајци у његову аутомобилу пронашли три литра амфетамина у боцама за уље. Маркус је јавности познат откако је учествовао у српској кулинарској емисији Кувати са срцем. Након тога се преселио у Загреб, где је имао винотеку и први хрватски бутик ручно рађених кнедли.

Хрватски медији наводе да је Дејан Маркус у Словенији пао због три литра амфетамина
Сумња се да је првоокривљени 58-годишњак, од марта 2019. до 6. марта ове године у Хрватској и Словенији, окупио и повезао десеточлану групу ради континуиране набавке кокаина и амфетамина из Холандије и даље препродаје тих опојних дрога.

Окривљени 58-годишњак организовао је и финансирао набавку дроге из Холандије, а уз то, организовао и финансирао набавку аутомобила и израду тајних скровишта намењених шверцовању.

Део дроге довозили су у Хочко Похорје у Словенији, а део у Марију Бистрицу и Загреб где шкривали кокаин и припремали га за илегално тржиште, а амфетамин у облику базе у конзистенцији уља прерађивали. Тако припремљену дрогу су достављали и продавали купцима на подручју Хрватске. Ускок је судији Жупанијског суда у Загребу који води истрагу предложио одређивање истражног затвора против дванаесторо окривљених.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR