Glas Javnosti

SRBIN 'OJADIO' ŠVAJCARCE: Zbog 40 krađa na teritoriji Badena dobio ŠEST godina zatvora, on sve NEGIRA

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Švajcarskom gradu Badenu uhapšen je muškarac srpskog porekla koji je osumnjičen za 40 krađa od čega se 19 dogodilo u raznim crkvama na tom području, a šteta iznosi oko 450.000 evra.

Srpski državljanin je 40 pljački izvršio u periodu između 2014. i 2016. godine na području Badena u Švajcarskoj. Kako prenose švajcarski mediji, Srbin je u pljačke išao sa saučesnikom koji je u međuvremenu osuđen i nalazi se u zatvoru.

Izvršio je čak 40 pljački, a između ostalog na meti je bilo i 19 crkava. Srbin je negirao krivicu, međutim, tokom postupka je utvrđeno da je počinio krivično delo. Takođe, utvrđeno je da je sa saučesnikom odneo ukupno pola miliona švajcarskih franaka, što je oko 450.000 evra.

Viši javni tužilac Dominik Aufdenblaten potvrdio je ovu informaciju uz objašnjenje da je srpski državljanin "negirao pratkično sve što je mogao".

- Optuženi je negirao da je počinio sva dela koja se nisu mogla jasno dokazati. Za dosadašnja zlodela platio je cenu - kazao je tužilac.

U Vetingenu starešina crkve iz koje su ukrali oko 10.000 franaka kazao je da su provale postale uobičajena praksa iako se kutije za priloge prazne na kraju svakog dana. Iz druge crkve na području Brug-Vindiš, koju su oštetili za hiljadu franaka, starešine kažu da u počiniocima mora postojati neko ogorčenje prema crkvi.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR