Glas Javnosti

SRBIN HARPUN ZABIO U GLAVU ZEMLJAKU U FRANCUKOJ! Policija u čudu, ovako nešto nisu nikad videli (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Državljanin Srbije uhapšen je u gradiću Aržele sur Mer zbog sumnje da je pokušao da ubije muškarca (59) kod kojeg je bio u gostima.

Srpski državljanin (52) uhapšen je u sredu nakon 19 sati potere zbog sumnje da je iz harpuna u glavu upucao sunarodnika (59) u francuskom gradu Aržele sur Mer, prenose francuski mediji.

Nesvakidašnji pokušaj ubistva dogodio se u utorak oko sedam sati ujutru, u mestu koje se nalazi u blizini španske granice.

Jedan od policajaca je izjavio da u svojoj karijeri nije video ovako nešto.

Foto: FRANCETVINFO.FR

Dvojica Srba se poznaju

- Dvojica Srba se poznaju odranije, a uhapšeni je nekoliko dana pre incidenta došao u goste kod žrtve. Navodno, uhapšeni srpski državljanin nema prijavljen boravak u Francuskoj - prenose lokalni mediji i navode da je žrtva radila kao čuvar jednog restorana, a da je upucan po povratku s posla.

Kako navode mediji, stvari su pošle po zlu u utorak, kada je uhapšeni nasrnuo na žrtvu nasred ulice.

- Jeziv prizor dogodio se ispred kuće povređenog, koji se vratio s posla. Čovek je izašao iz kola i otvorio gepek kako bi izvadio stvari. Međutim, čim se okrenuo, njegov sunarodnik ga je upucao iz harpuna u glavu - pišu lokalni mediji.

- Nesrećni čovek je pao kao pokošen. Koplje mu se zabilo u čelo, ali je probilo samo kožu i, na svu sreću, nije mu oštetilo lobanju - prenose lokalni mediji.

Ono što je još šoantnije je što je muakarc sa harpunom u lobanji počeo da juri napadača, a prizor je izazvao u najmanju ruku čuđenje građana ovog gradića.

Harpun je dugo koplje koje se koristi za ribolov, a najčešće za lov na kitove.

- Dok je povređeni došao sebi, napadač se dao u beg. Sa harpunom zabijenim u lobanju, povređeni je počeo da trči i doziva svog napadača. Slučajni prolaznici, koji su svedočili ovom jezivom događaju, obavestili su policiju. Srbin je jurio napadača sve dok ga policija i vatrogasci nisu zaustavili i predali ga lekarima, a potom su nastavili potragu za osumnjičenim - kažu francuski mediji i dodaju da su policajci komentarisali da “ovakvo čudo nikad nisu videli”.

Van životne opasnosti

- Žrtva je primila projektil u lobanju bez ozbiljnih posledica, nije životno ugrožena. Projektil je opisan kao duga strela ili harpun. Forenzički patolog nije uspeo za jedan dan da sazna više detalja. Žrtva je dobro, a napadač je uhapšen posle 19 sati potrage - objašnjava javni tužilac Žan-David Kavel.

Osumnjičenom starom 52 godine se na teret stavlja krivično delo pokušaj ubistva.

Uhapšeni je, prema pisanju francuskih medija, već je osuđivan.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR