Glas Javnosti

SKANDAL U NOVOM PAZARU! Novi načelnik OKP optuživan za primanje mita, stanje u policiji KATASTROFALNO

Hronika
Autor: Glas javnosti

Stanje u novopazarskoj policiji proteklih meseci okarakterisano je kao "katastrofalno", a nedavno je došlo i do smene određenih kadrova. Prema saznanjima Nova.rs, Miljan Radenković nedavno je postavljen za novog načelnika OKP u Novom Pazaru, a interesantno je da je ovaj policajac pre nekoliko godina bio u pritvoru zbog optužbi za primanje mita.

Miljan Radenković, novi načelnik OKP, 2013. godine je bio u pritvoru zbog optužbi za primanje mita dok je bio na funkciji policijskog službenika.

Radenković se sumnjičio da je od primanja mita uzeo za sebe više hiljada evra, dok je bio na poziciji policajca.


- Naime, polazeći od činjeničnog opisa predmetnog krivičnog dela, pravilno je prvostepeni sud utvrdio da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je u dužem vremenskom periodu, u kojem je obavljao poslove policijskog službenika, na ime poklona primio više hiljada eura, pa je pravilno zaključio da, s obzirom da je dužnost okrivljenog u navedenom periodu bila da otkriva učinioce krivičnih dela, način izvršenja krivičnog dela i dalje izaziva uznemirenje javnosti što bi uticalo na nesmetano vođenje krivičnog postupka, o čemu prvostepeni sud daje jasne i dovoljne razloge, koje kao pravilne prihvata i Apelacioni sud i na iste upućuje, pa su suprotni navodi u žalbama, odnosno da prvostepeni sud ne daje jasne razloge zašto nalazi da i dalje postoji uznemirenje javnosgi ocenjeni kao neosnovani - piše u odluci suda u kojoj se odbacuju žalbe Radenkovića za produženje pritvora iz 2014. godine.

Radenković je u javnosti bio poznat i kao kandidat za načelnika novopazarske policije i 2017. godine, kada je bio na funkciji inspektora Odeljenja za krvne i seksualne delikte. Ipak, tada je za načelnika izabran Rešad Džanković.


Loše stanje u policiji

Milenko Munižaba, bivši šef UKP za grad Beograd i Predrag Đajić, bivši načelnik PU Valjevo, poslati su iz Direkcije policije i kabineta ministra policije Aleksandra Vulina u Novi Pazar kako bi sredili katastrofalno stanje koje vlada u policijskoj upravi u tom gradu.

Dvojica policijskih oficira poslata su kao koordinatori zbog, kako tvrde upućeni, katastrofalnog stanja u novopazarskoj policijskoj upravi, i neiskustva najmlađeg načelnika od svih policijskih uprava u Srbiji, Nermina Ljajića.

- Postoji mnogo problema u policiji u Novom Pazaru. Za godinu dana, načelnik Ljajić pokrenuo je 140 disciplinskih postupaka protiv zaposlenih, što je narušilo međuljudske odnose, jer se policajci bukvalno terorišu. Kažnjavanja i premeštanja su učestala, a zbog neiskustva i nesposobnosti načelnika, ova policijska uprava je dovedena na najniži mogući nivo - rekao je ranije izvor portala Nova.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Radak u 13.04.2022 01:30:42 h
     0 
A je li osuđen ili je dovoljno da je optuženAKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP