Glas Javnosti

Skandal srpskog pravosuđa! Slučaj vaspitačice koja je OPEKLA DETE ZASTAREO, a ona još pobegla iz zemlje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vaspitačica i vlasnica privatnog vrtića u Umčarima J. J. (51), koja je bila uhapšena i sudilo joj se zbog sumnje da je 7. jula 2014. tada trinaestomesečnoj devojčici nanela opekotine, uspela je da izbegne pravdu!

Advokat Slavka Babić, punomoćnica devojčice, kaže da je Drugi osnovni sud 13. jula 2020. doneo rešenje kojim je prema J. J. obustavljen postupak zbog apsolutne zastarelosti krivičnog postupka.

Vlasnica vrtića, kako navodi, godinama nije dolazila na suđenja, a sud je odbio da joj sudi u odsustvu.


Dva krivična dela

- Okrivljenoj se sudilo za dva krivična dela - neovlašćeno bavljenje delatnošću i napuštanje nemoćnog lica. Od samog početka odbrana okrivljene je pokušavala da opstruiše postupak i dovede do zastarelosti krivičnog gonjenja. Kao punomoćnik maloletnog deteta u poslednje dve godine sam se obraćala i sudu i tužilaštvu pre svega sa predlogom u kom se traži suđenje u odsustvu okrivljene, kao i s predlogom da se prema njoj odredi pritvor kao mera obezbeđenja prisustva na glavnom pretresu, s obzirom na to da je za njom već bila raspisana poternica, koja se nije realizovala nikada - objašnjava advokat Slavka Babić zbog čega sud nikada nije doneo presudu.

Porodica devojčice, kako kaže, ima informaciju da je vaspitačica pobegla iz Srbije.

- Porodica oštećene ima saznanja da se okrivljena nalazi u Americi, o tome sam obavestila i sud. S punim pravom porodica je nezadovoljna postupanjem, odnosno nepostupanjem suda - dodaje Babićeva.

J. J. se sumnjičila da je dete polila vrelom vodom, a potom ga stavila da spava kao da se ništa nije desilo. Da je dete povređeno, primetila je majka kada je došla u vrtić. Zatekla je, kako je ranije ispričala  dete u opekotinama, a vaspitačica joj je rekla da "beba ima osetljivu kožu i da su rane od sunca".

Nije dolazila u sud

- Slučaj je prijavljen policiji, jer je utvrđeno da je reč o opekotinama drugog stepena. Policija je šest dana kasnije uhapsila vaspitačicu, a ona se branila da je dete opekla prilikom tuširanja. Međutim, veštaci su opovrgli i ovaj njen iskaz, jer su ustanovili da je dete poliveno vrelom vodom - objašnjava izvor i dodaje da je vaspitačica neko vreme bila u pritvoru, ali je posle puštanja da se brani sa slobode prestala da dolazi na suđenja.

Majka oštećene: Razočarana sam!

M. V., majka devojčice koja je povređena u vrtiću pre šest godina, kaže da njena ćerka nema posledice, ali da je razočarana ishodom sudskog postupka.

- Bogu hvala, dete je dobro, ali ne mogu da poverujem da ovako nešto može da zastari i da se stavi tačka kao da se ništa nije dogodilo. Na kraju nikom ništa. Oni koji su mogli da preduzmu zakonske mere prstom nisu mrdnuli, iako je reč je o malom detetu - kaže M. V.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP