Glas Javnosti

Saga o krivici 51 SMRTI U GERONTOLOŠKOM CENTRU U NIŠU se nastavlja! Naredba koja će 'razjasniti' optužnicu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pravu katastrofu zadesila je Gerontološki centar u Nišu u koji je korona "ušla" i tako se zarazio veliki broj korisnika. Još u aprilu od 184 korisnika niškog Gerontološkog centra prebačeni su u Klinički centar Niš, na lečenje usled zaražavanja kovidom, ukupno je preminulo njih 51.

Milan Stevanović(47) direktor ove ustanove, uhapšen je 13.aprila nakon čega je osumnjičen da nije preduzeo mere za spečavanje širenja zaraze kovid 19 u Gerontološkom centru u Nišu, u kojem je od ove bolesti obolelo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih, dok je prema do sada dostupnim podacima kasnije preminuo 51 korisnik. Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, Stevanović je negirao krivično delo za koje se tereti, za koje je zaprećena je kazna od najmanje dve do 12 godina zatvora.

Viši sud u Nišu doneo je naredbu kojom je Višem javnom tužilaštvu u Nišu naloženo da dopuni istragu protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra Milana Stevanovića (47), koji se sumnjiči za teško delo protiv zdravlja ljudi.

 - Doneta je naredba od VJT u Nišu da donese naredbu o dopuni istrage, jer je potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari kako bi se ispitala osnovanost optužnice, potvrdila je za Blic portparolka Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

U Višem tužilaštvu u Nišu potvrđeno je da su juče primili naredbu suda i da je zakonski rok od tri dana da se donese naredba o dopuni istrage.

 
(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR