Glas Javnosti

Puštao TOMPSONA NA VASKRS, sada OSLOBOĐEN i MAŠE SRPSKOM ZASTAVOM!?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Krivična prijava protiv 51-godišnjeg I.M. koji se teretio da je za pravoslavni Vaskrs ove godine puštao Tompsonove pesme, odbačena je. Muškarcu iz Subotice nisu uspeli da dokažu delo za koje se teretio. U Tužilaštvu navode da isticanje zastave druge države nije krivično delo, kao i da svedoka za emitovanje, kako se tvrdilo nacionalističkih pesama, nije bilo.

Više javno tužilaštvo u Subotici usled nedostataka dokaza odbacilo je 12. juna Krivičnu prijavu protiv muškarca iz Subotice koji se teretio za izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti.

- Prijava je odbačena jer nema elemenata krivičnog dela. Isticanje zastave strane države nije krivično delo. Saslušali smo sve svedoke i niko od njih nije čuo pesmu pevača Tompsona, što je bila ključna stvar u predmetu - objasnio je za naš sajt Branislav Rankov, zamenik Višeg javnog tužioca u Subotici - Ovde nema elemenata za krivičnu prijavu, postupili smo u skladu sa Zakonom.

Podsetimo, 51-godišnjak je na Vaskrs (14. april) na Prozivci, na balkonu stana zgrade u kojoj stanuje izvesio zastavu Republike Hrvatske, a kako su neke komšije i prolaznici tada tvrdili puštao nacionalističke pesme kontraverznog hrvatskog pevača koji je poznat po veličanju ustaštva. 

Subotički portal Subotica.com prenosi da već nekoliko nedelja unazad na istoj ovoj terasi stoji izvešena srpska trobojka.

U iskazu Tužilaštvu, piše taj portal, osumnjičeni rekao je da je samo želeo da osuši hrvatsku zastavu, a ne da uvredi Subotičane. 

(Izvor: Subotica.com)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR