Glas Javnosti

PRIJAVE NOVINARIMA ZBOG IZVEŠTAVANJA! NOVI NAPAD NA “GLAS”! Smeta im UŽIVO prenos PROTESTA, mučena SUZANA piše kazne našim novinarima! (FOTO+VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mašinerija koja već nedeljama pokušava da spreči istinitu sliku Srbije koja izlazi iz medijske kuće “Glas javnosti” juče je preko Suzane Vujičić i njenog šefa ministra Aleksandra Vulina poslala prekršajnu prijavu našem snimatelju Nemanji Savkoviću!

U smehotresnom prekršajnom nalogu traži se 5.000 dinara kazne, jer je član mobilnog tima “Glasa”, inače snimatelj, bio na novinarskom zadatku gde je pratio građanski otpor globalističkoj kompaniji “Rio Tinto”, koja želi da uništi srpske njive, šume, reke i prirodno bogatstvo!

U toku ekoloških protesta koji smo pratili uživo 10. februara ispred zgrade Predsedništva Srbije i protestne šetnje, naši novinari i snimatelji bili su legitimisani. A, sada su im stigle prekršajne prijave od 5.000 dinara!
Prekršajnu prijavu napisala je izvesna Suzana Vujičić, policajka koja verovatno ne može da razlikuje ugrožavanje saobraćaja tamo gde je saobraćaj obustavljen, od stvarnog remećenja saobraćaja koji normalno funcioniše. Mučena službenice MUP-a!
NEMANJA 

Naime, upravo taj prenos uživo, pre nego što je bio skinut sa našeg jutjub kanala (još se ne zna ko je dao nalog) pratilo 17.000 ljudi u realnom vremenu.
Sada su kao epilog svega toga stigle i prekršajne prijave novinarima i snimateljima!

Po kom osnovu? Kako stoji u prekršajnoj prijavi, nalazili smo se na kolovozu! I tako ometali saobraćaj!
Saobraćaj koji nije ni postojao u tom momentu na ulici pošto ga je policija prethodno obustavila!
Izgleda da mučena Suzana ne ume da razlikuje profesionalnog snimatelja na terenu sa opremom u rukama od protestanta.
E, Vuline, lepu si mašineriju napravio uza sebe od naših para!
NEMANJA1 “Glas javnosti” postao je prepoznatljiv po tome što sve proteste prati uživo na našim jutjub kanalima. Cilj je samo jedan - da se čuje istina i da poštujući novinarske kodekse obavestimo čitaoce i gledaoce o svim događajima i protestima bez obzira ko ih pravi!
A u kodeksu novinara Srbije lepo piše: 
"Razlog postojanja medija jeste javni interes, i vlasničko pravo ga ne sme narušiti. Poslovni, politički i privatni interesi izdavača/vlasnika ne smeju da budu izgovor ili opravdanje za kršenje ovog Kodeksa. Novinar treba da se suprotstavi svakom pritisku na slobodno obavljanje profesije, kao i svakom vidu cenzure. Novinar zadatke prima samo od nadležnih urednika. Novinar ne sme odlagati objavljivanje bitnih informacija, osim zbog neophodne provere tačnosti.

Novinar/urednik treba da izvesti javnost o pritiscima koji ugrožavaju slobodu informisanja i nezavisnost medija.
Urednik je dužan da zaštiti novinara od svakog oblika cenzure i pritiska koji su mu poznati, bez obzira da li oni potiču od izdavača/vlasnika, države, interesnih grupa, i slično.
Autocenzura se smatra kršenjem profesionalnih i etičkih normi.
Uredničke intervencije ne smeju da izmene činjenice, kontekst i stavove novinara koji potpisuje tekst/prilog. U slučaju da urednik izmeni činjenice, kontekst i stavove iznesene u tekstu/prilogu, novinar je obavezan da se od tih intervencija ogradi".

Bili smo bez prestanka na barikadama zajedno sa građanima! I zbog toga nas, očigledno kažnjavaju! Kako bi građani u svakom momentu imali validnu i nefingiranu informaciju.
Nekome to, ipak, vrlo smeta pa je prekršajna prijava našem snimatelju samo poslednji napad u pravoj ofanzivi napada na našu medijsku kuću!

Ovo je neshatljiv atak kako na slobodu kretanja tako i na esenciju novinarskog poziva: a to je istina!
Po svaku cenu!

“Glas javnosti” ništa neće zaustaviti!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR