Glas Javnosti

Za ubistvo gliserom u Budvi maloletniku izrečena VASPITNA MERA-DRUŠTVENO KORISTAN RAD!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Beograđaninu M. S. (17) danas je izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora za izazivanje pomorske nesreće 11. jula u budvanskom akvatorijumu u kojoj je stradala Maja Šljivančanin, a njen verenik Vladimir Stanišić povređen, potvrdio je za podgoričku Pobjedu advokat Zdravko Begović.

Prema rečima advokata Begovića, vaspitnu meru pojačanog nadzora sprovodiće Centar za socijalni rad u Beogradu koji će pratiti ponašanje maloletnog M. S.

Osim vaspitne mere sudija Tešić Marović je sedamnaestogodišnjaku izrekla i posebnu meru društveno korisnog rada, preneo je podgorički portal RTCG.

M. S. se tereti da je upravljajući manjim gliserom iz nehata izazvao pomorsku nesreću na otvorenom moru kod Budve kada je udario u barku u kojoj su se nalazili Šljivančaninova i Stanišić.

Izvor iz istrage kazao je tada da je jahta prešla preko barke na kojoj su bili Šljivančaninova i Stanišić i prepolovila je. Nesreća dogodila između Školjića i plaže Mogren na otvorenom moru.

- Niko od osam osoba koje su bile na jahti nije povređen. Oni su nakon nesreće privedeni u prostorije Centra bezbednosti Budva i od svih je uzeta izjava. Tužilac, koji je rukovodio uviđajem, naložio je da se uhapsi S. M. (2003), koji je upravljao jahtom - rekao je tada očevidac. 

Porodica stradale devojke ne želi javno da komentariše istragu, aliprema posrednim saznanja pred policijom je izjavljeno da je okrivljeni napustio kormilo pre nezgode, ali da nisu izuzeti mobilni telefoni putnika i izjave svih učesnika, niti razmatrana kvalifikacija dela kao umišljajnog.

- Niko od osam osoba sa jahte nije pritekao u pomoć Vladanu dok se u vodi borio sa Majinim telom dok to nije učinio ribar Neno Franeta koji je, prema mojim saznanjima, i očevidac tragičnog događaja - rekao je očevidac ove tragedije. 

Izvor je dodao da su preskočene i zanemarene i sve ostale tačke od kojih je vodeća – neusklađena brzina u odnosu na situaciju.

Inače, do nesreće je došlo, prema nalazu veštaka, kada je osumnjičeni otpozadi udario u barku.

- Jahta kontakt započinje pramčanim delom sa desnom stranom barke počev od desnog krmenog gornjeg ćoška duž cele desne strane nakon čega je najverovatnije prešao preko čamca - naveo je svedok.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR