Glas Javnosti

PORODICA UBIJENE JASMINE: Zavio nas je u crno, ubio je jer nije htela da bude sa njim, a pre toga je uhodio i proganjao

Hronika
Autor: Glas javnosti

Načelnik Odeljenja za opštu upravu u Koceljevi, Radovan Raša Ranisavljević (58) iz Svileuve osumnjičen je da je u četvrtak ubio Jasminu Puretić (46) u kući u Bariču.

On je saslušan juče u Višem tužilaštvu u Beogradu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Jasminini najbliži i juče su bili u šoku zbog svega što ih je zadesilo. Kažu da ih je Ranisavljević, inače dugogodišnji načelnik Odeljenja za opštu upravu u Koceljevi, zavio u crno. On je sa više uboda nožem usmrtio Jasminu, sa kojom je nekoliko meseci bio u emotivnoj vezi. Potom je prikrio tragove zločina i odvezao se do Šapca, gde je pokušao da se ubije skokom sa tamošnjeg mosta. U tome ga je sprečila policija, kojoj je priznao zločin, nakon čega je uhapšen.

Rodbina u šoku

- Jasmina je odranije poznavala Radovana, ali ga je bolje upoznala pre nešto više od godinu dana. Njemu je žena bila u bolnici. Lečila se u Kliničkom centru Srbije, gde je Jasmina radila kao kuvarica. Radovan ju je tada, kao zemljakinju, zamolio da mu ostavi svoj broj telefona, kako bi mogao da je pozove ukoliko mu nešto zatreba vezano za suprugu, ili za njega, jer je i on sam, kako joj je rekao, narušenog zdravlja. Ona mu je izašla u susret, jer je stvarno htela svakom da pomogne. - kažu Jasminin rođeni brat Petar i snaja Biljana Puretić. 

Radovanu se, izgleda, dopala zemljakinjina ljubaznost i predusretljivost, ali i ona sama.

- Malo-pomalo, Radovan je počeo češće da zivka Jasminu telefonom, navodno, da bi se raspitao za ženino zdravlje. A onda je, kako ga već bije glas da to ume, počeo najpre da joj šalje poruke, a zatim i da joj se udvara. Pravio se fin, kulturan, pokušavajući da je osvoji, iz dana u dan - priča snaha Biljana.

Jasmina je 28 godina bila u braku, ali rođacima je govorila da poslednjih pet nije imala nikakav kontakt sa suprugom. Sin (27) i ćerka (17) su živela sa ocem, pa je Ranisavljević na kraju nekako uspeo da je osvoji tako samu i ranjivu, posle neuspelog braka.

Nije htela da sluša

- Govorili smo joj da on nije za nju, da je psihopata, da opseda mnoge žene iz ovog kraja, jer je na važnom mestu u opštini. Međutim, nije nas poslušala. Bar ne odmah, sve dok i sama, pre otprilike pola godine, nije shvatila o kakvom je čoveku reč. Kada je posle nekog vremena malo bolje upoznala, njegove dobre i mnogo više loših osobina, kao i patološku zaljubljenost i ljubomoru, rešila je da prekine njihovu vezu. Tada je želela da prestane da se viđa sa njim, ali je on nije ostavljao na miru - pričaju Jasminini najbliži.

Dok je Jasmina, početkom godine, nekoliko meseci bila na radu u Nemačkoj, Radovan je, kažu Jasminini najbliži, nasrtao i na jednu Biljaninu koleginicu. Sve su joj to ispričali i tada je definitivno odlučila da se više ne viđa sa njim.

- Posle te njene odluke, Radovan je počeo bukvalno da je proganja, prati, dosađuje... Nije mogao da se pomiri sa činjenicom da ga Jasmina više ne želi. Blokirala mu je pozive, nije više želela da se viđa sa njim, ali on je nije ostavljao na miru, niti je odustajao. Govorio joj je čak da ona ne može toliko da ga blokira koliko on novih brojeva telefona može da kupi i da je sa njih zove. Nedavno je naša ćerka provela dan sa Jasminom, a onda nam je uveče rekla: "Mama, ja mislim da neki čovek uhodi i prati našu Jasminu!". Kada nam je pokazala njegovu sliku, shvatili smo da je reč o Radovanu - tvrde njeni najbliži.

Kobne večeri u Bariču Jasmina verovatno nije htela da pusti Ranisavljevića u kuću, a onda se on popeo na merdevine, razbio prozor, ušao unutra i mučki je ubio.

Sahrana posle obdukcije

Petar i Biljana Puretić, koji žive u Koceljevi, kažu da još ne znaju tačan datum i vreme sahrane.

- To ćemo znati po završetku obdukcije. U svakom slučaju, naša Jasmina, biće sahranjena u selu Svileuva, odakle je poreklom i koje je neizmerno volela - kaže snaja.

(Glas javbnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR