Glas Javnosti

POLICIJE NIKAD VIŠE NA ULICAMA, A MEŠTANI U STRAHU! Sablasna atmosfera posle sahrane porodice Đokić iz Aleksinca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Brutalno ubijena porodica Đokić iz Aleksinca sahranjena je juče, a meštani zanemeli od šoka što njihovih kompija nema, a pre svega način na koji su ubijeni.

– Kad padne mrak, ulice opuste, ma ne mož’ ni kuče da vidiš da pretrči sa jedne na drugu stranu puta, a kamo li čoveka. Svi se zamandalili u svoja dvorišta i kuće. Ovo ubistvo sve nas je duboko potreslo. Ej, da ti čoveku pobiješ celu familiju, pa da ih spališ, pa šta ima crnje od toga.

Ovim rečima jedan od žitelja Moravca opisuje atmosferu u ovom, nekada pitomom, aleksinačkom selu nakon što su prošle nedelje na seoskom bedemu, kraj Južne Morave, otkrivena ugljenisana tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca koji su pod još uvek, zvanično neutvrđenim okolnostima, nestali 26. septembra.

Njihov spaljeni automobil „pasat“ pronađen je nedaleko od Tešice, 12 kilometara od mesta gde su nađena tela. I dok traje opsežna policijska potraga za počiniocima monstruoznog zločina, Moravčani žive u strah.

– Strah se uvukao svima pod kožu. Ubica još nije otkriven, pa kako onda da budemo spokojni kada su monstrumi i dalje na slobodi i još se ne zna ko su i odakle su. Gde baš u naše selo dođoše – priča jedna meštanka Moravca.

Danju se život u Moravcu odvija u nekom normalnom ritmu, barem na prvi pogled. Ali ako zaustavite nekog na ulici i započnete priču o tragičnoj sudbini Đokića, teško ćete naći sagovornika koji će pristati da priča imenom i prezimenom.

– Mani me, ljubim te ko brata, ne treba mi još i to. Ko zna kakva je to mafija. Kad su spremni porodicu celu da ubiju, šta li bi tek meni uradili – odmahuje rukom stariji čovek u prolazu.

Iako, realno, nikakva veća opasnost po bezbednost ne postoji, jer nikad više policjie nije bilo na ulicama ovog seoceta, osećaj nesigurnosti se uselio u Moravčane posle zločina kakav se nikada nije desio u tom kraju.ti/ Blic)

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR