Glas Javnosti

PARTERKA OPTUŽENOG ZA UBISTVO RADNICE PUMPE OTKRILA ZAŠTO SU BILI U SVAĐI: Pri izasku mu poslala POLJUBAC!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Na pumpi "NIS Petrol" u Malom Mokrom Lugu, pucano je 25. maja 2017. godine na Kristinu Kaplanović (20), optuženi je Miloš Srebić.

U Višem sudu u Beogradu danas je trebalo da se održi suđenje Milošu Srebriću zbog optužbi da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe "NIS Petrola" u Velikom Mokrom lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20). 

Drugooptuženi Stefan Rokvić se i danas izjasnio da ne želi da svedoči. Ročištu je prisustvovala i Srebrićeva vanbračna supruga, Vanja Mihajlović.

- Od 2012. godine sam u vanbračnoj zajednici sa Srebrićem, sve ovo vreme idem kod njega u posetu. Sa njim imam dete i živeću sa njim i kada on izađe iz zatvora - rekla je, prenosi Telegraf.

Na konstataciju suda da je prošlog puta, kada je tražila dozvolu da odvede dete da vidi Srebrića, rekla da više nisu u vanbračnoj zajednici, rekla je:

Bila sam u svađi. Prošli put sam bila besna i psihički rastrojena, ali znamo da se te svađe dešavaju. Bilo ih je i pre i mi smo i dalje u vanbračnoj zajednici. Nekad idem sama kod njega u posete, a uglavnom idem sa detetom - rekla je Vanja, koja je pitala sud da joj dozvoli posetu kod Srebrića, na šta joj je sudija Marina Anđelković odgovorila:

-To kada dođete naknadno, možda mi ispričate nešto treće. 

Vanja je tada napustila sudnicu, a pri izlasku je poslala Srebriću poljubac.

 

Sledeće ročište zakazano je za 18. maj, a odmah danas zakazane su i završne reči za 8. jul.

Da podsetimo, advokat Miloša Srebrića, Jugoslav Tintor, tvrdio je da je napravljen dogovor da se Rokvićev iskaz koristi i da se uz pomoć njega osudi Srebrić.

- Suština je da Srebrić mora da ima pravo na pravičan postupak. Sud treba da proceni da li se izjava okrivljenog Rokvića koristi u slučaju Srebrića, a Srebrić po Evropskoj konvenciji za ljudska prava ima pravo za pravičan postupak. Sve ovo govorim da se ne bi na osnovu iskaza okrivljenog Rokvića osudio Srebrić. Mi smo podneli krivičnu prijavu, ne protiv Rokvića, nego protiv NN lica jer smatramo nepravičnim da Rokvić daje iskaz samo pred tužiocem, a sve da se pomogne tužiocu da se optuži Srebrić - rekao je Tintor za Telegraf.

Sudija je potom upozorila Tintora da to što on iznosi nisu dokazni predlozi i da je sve što govori već dao u spisima.

- Ja sam obavezan da se borim i kada me ometaju, kao što vi sada radite, a vi treba da sudite pred narodom - odgovorio je Tintor.

On tvrdi da je iskaz Rokvića uzet pod sumnjivim okolnostima.

 

- Puštanje Rokvića na slobodu je takav kuriozitet Višeg suda u Beogradu. Ovo su ozbiljne stvari i nije mi se desilo za 20 i više godina koliko radim. Ovo je rezultat dila, a taj dil ne vidi samo onaj koji ne želi da vidi - rekao je Tintor za Telegraf.

Nakon toga je predsednica suda upozorila Tintora da će naredni put biti novčano kažnjen ukoliko se ogluši o opominjanje suda. Tada se za reč javio njegov kolega, advokat Vladimir Jevtić. On je tražio da se suoče Srebrić i Rokvić i da se ponovo pregledaju kamere sa broja 8 i 6.

- Rokvić je u svojoj izjavi rekao da je Srebrić imao crnu majicu kratkih rukava i šuškavac, a na snimcima se vidi da je osoba koja je počinila ovo delo imala belu majicu dugih rukava, bez šuškavca, i to se vidi i na slikama. Rokvić tvrdi da je kod Srebrića primetio pištolj sa njegove desne strane, tek kada su ušli u auto. Moje pitanje je kako je onda video da mu je pištolj sa desne strane, ako je bio suvozač, osim da se nije okrenuo za 360 stepeni - rekao je Jevtić.

 

- Takođe, mi nemamo dokaz do danas da je oduzet porše panamera, koji se i danas vozi. Kada je Rokvić otišao u inostranstvo, neko je koristio njegov telefon sve do hapšenja Srebrića. Želim da u dokaznom postupku saznamo ko je koristio njegov telefon. Rokvić kaže da je 26. jula 2017. prešao granicu Horgoš, a da se vratio sutradan, tražimo da se proveri da li je zaista tog dana prešao granicu. I na kraju tražim da se suoče Srebrić i Rokvić - zaključio je Jevtić. 

 

Kristina je preminula nakon četvorodnevne borbe lekara u Urgentnom centru.

(Glas javnosti/ Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR